Installateurs kunnen nu hun batterijkennis opladen in Oostende

Nieuw batterijlabo en laadpalen beschikbaar voor training cursisten

Mede dankzij de schenking van Cebeo kunnen West-Vlaamse installateurs hun batterijkennis opladen in Oostende.  Installatiecampus Oostende beschikt – dankzij partner Cebeo – nu ook over een gloednieuw batterijlabo.  Met de schenking van de thuisbatterij kunnen West-Vlaamse installateurs er nu ook terecht voor een ‘recharge’ of 100% upload van hun batterijkennis.

In de thuisbatterij kan je energie opslaan, energie die jouw PV-panelen produceren, om later te kunnen gebruiken.  Geen ‘verliesstroom’ meer dus. Zo hoef je zelf geen energie meer goedkoop te verkopen. En hoef je ook geen dure energie meer aan te kopen, als je er meer nodig hebt.
Des te belangrijker ook gezien het ‘capaciteitstarief’ eraan komt.   Stroompieken zijn dan te vermijden. Ook wordt het dan belangrijker om je energieconsumptie juist te regelen, net om die duurdere factuur te vermijden.

Ook voor de geplande energieopleidingen is Cebeo een gulle partner.  I.f.v. de laadpaalopleidingen die zullen worden aangeboden vanaf voorjaar ’22 (nieuw!), verwacht de energiecampus ook nog de levering van gloednieuwe laadpalen.  De installateurs worden verwend in Oostende.

Ondertussen kwalificeerden al 70 (!) installateurs zich in de thuisbatterij. Na het Paasverlof start de opleiding Installateur elektrische laadpalen.  En binnenkort kan men ook inschrijven voor de opleiding Installateur thuisbatterij die dit najaar nog zal worden aangeboden.

Aan het woord op de opening van het batterijlabo waren Productmanager bouw & blue energy Heidi Vansevenant  en collega Product manager Klaas Minne voor de Groep Syntra West, Regiomanager Syntra West Patrick Gyselinck en Mevr Hilde Vandenberghe, Teamleader Product Management voor Cebeo, en docent Kristof Matton.
Hilde Vandenberghe vertelde o.a. over de commitment van Cebeo aan de opleidingen, en waarom opleiding nu net zo belangrijk is.  De energiemarkt wordt steeds duurzamer, energieoplossingen steeds groener en slimmer. In die snel veranderende markt is het niet eenvoudig om helemaal up to date te blijven. Is het energierendement van de laadpaal hoog genoeg?  Ligt het aan de auto, of ligt het aan de laadpaal?  Daarvoor heb je o.a. opleiding nodig.
Cebeo vond een ideale partner in de Groep Syntra West. Cebeo zorgt voor de producten (batterij en laadpaal) én Syntra/SBM zorgt voor de kennisoverdracht en accommodatie.