SID-in beurs

Laat je verrassen door de Studie-informatiedagen (SID-ins)!

Zit jij in het laatste jaar van het secundair onderwijs? Én twijfel je nog over wat je wil verder studeren? Dan zijn de Studie-informatiedagen (SID-ins) ideaal voor jou! Tijdens deze 3-daagse beurs helpt Syntra West jou met plezier op weg. 

Wat is de SID-in?

SID-in is de afkorting voor Studie-informatiedag. De Studie-informatiedagen zijn bestemd voor de laatstejaars van het secundair onderwijs. Tijdens de SID-in ontdek je tal van studie- en beroepsmogelijkheden. Je maakt er kennis met allerlei opleidingsverstrekkers: van universiteiten, hogescholen en Syntra West tot politie, defensie en VDAB.  De SID-ins worden georganiseerd door het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming en de centra voor leerlingenbegeleiding (CLB).  

Wat mag je verwachten van de SID-in beurs?

Jaarlijks staat Syntra West paraat op de SID-in-beurs in West-Vlaanderen. De SID-ins zijn het ideale moment om jezelf te oriënteren. Scholieren kunnen er snuisteren in ons uitgebreide opleidingsaanbod. Win informatie in over onze voltijdse dagopleidingen in een brede waaier aan sectoren: 

Waar gaat de SID-in door?

De SID-in-beurs gaat door in alle 5 Vlaamse provincies: Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen én West-Vlaanderen.  

Syntra West heeft elk jaar een stand op de SID-in-beurs in West-Vlaanderen: 

Kortrijk Xpo 
Doorniksesteenweg 216 
B – 8500 Kortrijk
 

Bekijk op Google maps

Wanneer is de SID-in?

Klassikale bezoeken (georganiseerd door de scholen):

  • Donderdag 08 februari 2024: 09u00 - 16u00
  • Vrijdag 09 februari 2024: 09u00 - 16u00

Individuele bezoeken (vrije te bezoeken):

  • Zaterdag 10 februari 2024: 10u00 - 16u00

Hoe inschrijven op de SID-in?

Je kan de SID-ins volledig gratis bezoeken. Inschrijven is wel vereist. Voor een klassikaal bezoek (op donderdag of vrijdag) verloopt de inschrijving via de school. Voor een individueel bezoek (op zaterdag) kan jij je inschrijven via de website van Onderwijs Vlaanderen.

Wat na de SID-ins?

Infodagen

Tijdens de infodagen van Syntra West maak jij kennis met jouw droomopleiding. Geniet van gratis infosessies en snuif de sfeer op van onze bruisende campussen. Zit je nog met vragen? Tijdens de infomomenten kan je ze kwijt bij onze medewerkers en docenten.