Personal trainer - Overzicht opleidingen

De enige beroepskwalificerende opleiding tot Personal Trainer in West-Vlaanderen! Volg deze opleiding en word een professionele personal trainer die op maat gemaakte fitnesstrainingen kan geven.  

opleidingen-personal-trainer-PERSONTRAI.jpg

Leer op maat gemaakte fitnesstrainingen geven

Een personal trainer is gespecialiseerd in het geven van op maat gemaakte fitnesstrainingen in verschillende omgevingen en met gebruik van nieuwe materialen. Als personal trainer scherp je jouw coaching- en businessvaardigheden aan om klanten te begeleiden bij het behalen van hun persoonlijke doelen in een veilige en uitdagende omgeving. Je geeft beweegadvies, begeleidt en motiveert jouw klanten tijdens het uitvoeren van oefeningen en past deze aan waar nodig om ervoor te zorgen dat de klant het beoogde resultaat bereikt en volhoudt. De focus ligt op het creëren van een één-op-één relatie met de klant om een persoonlijk doel te bereiken.

Verschillende manieren om personal trainer te worden

Personal Trainer – Allround

Deze voltijdse dagopleiding combineert de opleidingen "fitness- en groepsfitnessbegeleider" en “personal trainer – sportverzorger”. Deze uitgebreide opleiding zorgt ervoor dat je uitgroeit tot een allround personal trainer die ook sportverzorger en fitnessbegeleider is. Ben je op zoek naar de meest complete opleiding tot personal trainer, dan is dit jouw opleiding!

Personal Trainer - Sportverzorger

Combineer de opleiding tot Personal Trainer met de opleiding sportverzorger tijdens een half jaar durende opleiding. Tijdens deze opleiding word je niet enkel opgeleid tot personal trainer, maar leer je ook om sporters te verzorgen voor, tijdens en na het sporten.  

Beide opleidingen worden georganiseerd in samenwerking met HoWest. Voor bepaalde modules kunnen vrijstellingen toegekend worden door eerder behaalde diploma’s of door competentiebewijzen. Door een geslaagde EVC-assessment proef af te leggen bijvoorbeeld kun je vrijstellingen behalen.  

Waar kan ik terecht als personal trainer?

Als afgestudeerde fitnessbegeleider kan je starten in een fitnesscentrum of sportclub waar je werkt als personal trainer. Uiteraard kan je ook als zelfstandige personal trainer aan de slag in hoofd- of bijberoep. Vaak starten afgestudeerden ook in een groepspraktijk met diëtisten, kinesisten, gezondheidscoaches, artsen… Je kan na deze opleiding ook extra bijscholingen volgen rond thema’s als sportvoeding, kinesiotaping, sportverzorger, wielerverzorger…

Kies de opleidingsvorm die bij je past

Wil je meer weten?

FotoTom Vandecasteele
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Tom Vandecasteele

Stel je vraag