Pedicure - Voetverzorging - Overzicht opleidingen

Verdiep je in de kunst van voetverzorging en word een professionele pedicure met onze opleiding. Leer alles wat je nodig hebt om de gezondheid en schoonheid van voeten te bevorderen.

opleidingen-pedicure-en-voetverzorging-PEDICURE.jpg

Leer alles over voetverzorging

Als gespecialiseerde voetverzorger ben je verantwoordelijk voor eerstelijns voetverzorging. Je voorkomt en behandelt huid- en nagelaandoeningen en geeft professioneel advies over schoeisel en voethygiëne. Je behandelt eelt, ingegroeide nagels, verdikte of schimmelnagels en likdoorns. Daarnaast ontwikkel je je vaardigheden in gespecialiseerde technieken, zoals vilttherapie en anti-drukverbanden, onychoplastie (nagelaanbouw en kunstnagelfragmenten), orthoplastie (protectieve siliconen orthesen) en nagelregulatietechnieken (nagelbeugels).

Tijdens de opleiding leer je ook hoe je instrumenten zoals tangen en bistouriemesjes veilig hanteert. Daarnaast verwerf je voldoende kennis van algemene anatomie, fysiologie en pathologie om interdisciplinair samen te werken met podologen, paramedici en artsen.

Stap voor stap word je pedicure

Om deze opleiding te volgen heb je geen voorkennis nodig, enkel een gezonde dosis motivatie en interesse in de materie. Ben je reeds aan het werk, dan raden we aan om de opleiding te volgen met 1 tot 2 lesmomenten per dag. Dan heb je ofwel 1 volle dag ofwel 2 avonden per week les. Deze opleiding duurt 2 jaar en is ideaal om te combineren met je werk of je privéleven. Kom je net van de schoolbanken of ben je even werkloos? Dan kan je een voltijdse dagopleiding volgen. De lessen gaan door tijdens werkdagen en je ouders behouden hun groeipremie.  

Een job als gespecialiseerd pedicure

Na het volgen van deze opleiding staan er verschillende jobmogelijkheden voor je open. Je kunt jouw vaardigheden en kennis inzetten in verschillende professionele omgevingen. Denk bijvoorbeeld aan schoonheidssalons en wellnesscentra, waar gespecialiseerde voetverzorging aangeboden wordt. Daarnaast kun je ook terecht in medische praktijken, waar je samenwerkt met podologen, paramedici en artsen om specifieke voetproblemen te behandelen en gespecialiseerde voetverzorging uit te voeren.  

Een andere mogelijkheid is het starten van je eigen praktijk als zelfstandig pedicure. Hierbij heb je de vrijheid om je eigen klantenbestand op te bouwen. Je kunt ook aan de slag in verpleeghuizen en verzorgingscentra, waar oudere volwassenen vaak behoefte hebben aan speciale voetverzorging.  

Bovendien biedt de opleiding pedicure mogelijkheden voor verdere specialisatie. Je kunt je verder ontwikkelen in specifieke gebieden van voetverzorging, zoals diabetische voetverzorging of sportpedicure. Door je expertise en ervaring te vergroten, kun je jouw kansen op werk en loopbaanontwikkeling verder vergroten.

Kies de opleidingsvorm die bij je past

Wordt nu voetverzorger! Behandel huid- en nagelklachten van de voeten en voorkom deze in de toekomst.
  • icon 955,90 incl. BTW (1ste jaar)
  • icon Vanaf 04-10-2024
  • icon Diverse locaties
  • icon 2 jaar
  • Bijna volzet

Wil je meer weten?

FotoStien Vander Meiren
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Stien Vander Meiren

Stel je vraag