Fitnessbegeleider - Overzicht opleidingen

Inspireer en motiveer anderen om hun gezondheid en fitheid te verbeteren. Tijdens deze opleiding leer je alle vaardigheden om een persoonlijk trainingsschema op te maken zodat je de klanten coacht en begeleidt bij het bereiken van hun fitnessdoelen.  

opleidingen-fitnessbegeleider-FITNESSBEG.jpg

Sporters begeleiden in de fitness

Een fitnessbegeleider of fitnessinstructeur is als een coach die klanten helpt bij het bereiken van hun fitnessdoelen. Of je nu calorieën wil verbranden, spieren wil kweken of je conditie verbeteren, de fitnessbegeleider kan je hierbij helpen. Hij of zij begeleid je bij grondoefeningen, cardio- of krachttraining. Hij of zij helpt je ook om halters en andere toestellen correct te gebruiken.  

Groepsfitnessbegeleiders geven groepslessen zoals Pilates, Core Stability of Toning Lessen. Maar ook BBB, Fatburning of Spinning blijven vaste waarden.  

Daarnaast doet een (groeps)fitnessbegeleider meer dan enkel oefeningen of groepslessen begeleiden. Hij of zij staat altijd klaar om je te helpen en je te motiveren om jouw weg naar een gezonder en fitter leven te bereiken.  

Wat leer ik tijdens de opleiding (groeps)fitnessbegeleider?

Tijdens deze opleiding leer je om persoonlijke trainingsprogramma’s samen te stellen op maat van de doelstellingen van de sporter. Zo zijn er andere trainingsmethoden nodig voor vetverbranding dan voor spieropbouw. Je komt te weten hoe je sporters opvolgt en fitheidstesten afneemt. En je ziet hoe je fitnessapparatuur juist en veilig gebruikt.  

Met de kennis die je opdoet tijdens deze opleiding, bereid je in no-time een groepsles voor, leer je de groep aanvoelen en motiveer je de groep als geen ander. Je leert werken met muziek, werken op emotie, je publiek opzwepen en naar een climax toewerken. Je maakt simpelweg van jouw groepsles een ware beleving.  

Hou je van sport en fitness en droom je ervan om van je hobby je beroep te maken? Kies dan één van onze opleidingen tot (groeps)fitnessbeleider:

Een voltijdse dagopleiding  

Ben je vrij van maandag tot vrijdag om je full time op je opleiding te concentreren? Wil je nog steeds het groeipakket ontvangen? Wil je een diploma in een half jaar halen? Dan is dit het traject voor jou!

Een dagopleiding op zaterdag  

Je wil de opleiding combineren met je huidige job of gezinsleven? Je kan je elke zaterdag vrijmaken voor de les? Je wil in 1 jaar tijd fitnessbegeleider worden? Zoek niet langer!

Waar kan ik terecht als fitnessbegeleider?

Als afgestudeerde fitnessbegeleider kan je starten in een fitnesscentrum waar je werkt als medewerker. Uiteraard kan je ook als zelfstandige aan de slag in een fitnesscentrum. Of misschien zelfs je eigen fitnesscentrum opstarten en uitbaten. Vaak starten afgestudeerden ook in een groepspraktijk met diëtisten, kinesisten, gezondheidscoaches, artsen…

Je kan na deze opleiding ook nog verder studeren tot Personal Trainer of extra bijscholingen volgen rond thema’s als sportvoeding, kinesiotaping, sportverzorger, wielerverzorger…

Kies de opleidingsvorm die bij je past

Wil je meer weten?

FotoTom Vandecasteele
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Tom Vandecasteele

Stel je vraag