Fietshersteller - Overzicht opleidingen

Wil je aan de slag als fietsenmaker? In de cursus fietshersteller leer je correct diagnosticeren, fietsen repareren en onderhouden met oog voor klantenservice en naverkoop.

opleidingen-fietshersteller-FIETSHEOPL.jpg

Wat doet een fietshersteller precies?

Als fietshersteller kan je een goede diagnose stellen, zowel op mechanisch als elektrisch gebied. Daarnaast heb je de know-how om fietsen efficiënt te herstellen en te onderhouden. Zo kan je vlot banden en versnellingen vervangen en remmen of onderdelen afstellen. Uiteraard volgens de veiligheidsvoorschriften. Heb je een eigen zaak dan kun je zelf ook fietsen en uitrusting verkopen op klantgerichte wijze met professioneel advies.


Na deze opleiding kun je meteen aan de slag als fietshersteller. Ook wanneer je ambities hebt om meteen je eigen zaak te starten heb je al een eerste grondige kennissessie fietsvakhandel achter de kiezen.


Hoe word ik een professional in fietsherstellingen?

Om een goede fietshersteller te worden heb je uiteraard interesse en inzicht in techniek en ga je graag al doende op zoek naar oplossingen. Daarbij heb je oog voor detail en kan je nauwkeurig werken voor vb. het afstellen van onderdelen. De opleiding is uiteraard zeer praktisch van aanpak, zodat je probleemoplossend steeds de beste oplossing kan aanbieden.


Je kan de opleiding fietshersteller bij Syntra West op 2 manieren volgen:


Een voltijdse dagopleiding fietshersteller

Ben je vrij van maandag tot vrijdag om je fulltime op je opleiding te concentreren? Wil je een diploma in 1 jaar halen? Dan is dit het traject voor jou! Met mogelijkheid voor studenten om het groeipakket te blijven ontvangen.


Een avondopleiding fietshersteller

Je wil de opleiding combineren met je huidige job of je gezinsleven? Je bent vooral ’s avonds beschikbaar? Je wil de opleiding spreiden over 3 jaar? Dan is een avondopleiding jouw ding!


Welke opleiding je ook kiest, het is steeds een praktijkgerichte opleiding! Dat is namelijk hét handelsmerk van Syntra West. Wens je je na je opleiding nog te versterken in het fietsondernemerschap, dan helpt de ondernemerscoach van Syntra West jou wegwijs in de diverse mogelijkheden voor verdere ondersteuning.


Welke jobmogelijkheden zijn er na de opleiding fietshersteller?

Wil je professioneel aan de slag als fietshersteller of als fietsvakhandelaar? Of als medewerker in hoofd- of bijberoep? Dan is deze opleiding jouw ding.

Kies de opleidingsvorm die bij je past

 • Knelpuntopleiding
 • KMO-portefeuille
 • Opleidingscheques
Techniek met toekomst! Praktijkopleiding van de eenvoudige dames- en herenfiets naar hybride, mountainbike, elektrische fiets, enz.
 • icon 1524,60 incl. BTW
 • icon Vanaf 07-10-2024
 • icon Roeselare
 • icon 1 jaar
 • Knelpuntopleiding
 • KMO-portefeuille
Ook gebeten door fietsen en techniek? Sleutel je graag maar weet je niet hoe te beginnen? Deze fietsopleiding leert je de kneepjes van het vak.
 • icon 598,95 incl. BTW (1ste jaar)
 • icon Vanaf 17-09-2024
 • icon Roeselare
 • icon 3 jaar

Wil je meer weten?

FotoSofie Deschepper
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Sofie Deschepper

Stel je vraag