• Duaal leren
  • Voltijds duaal leren

Vormen van duaal leren

Duaal leren is hip. We stappen hoe langer hoe meer af van het idee dat je enkel kan leren op de schoolbanken. Wanneer je duaal leert, leer je niet alleen op de campus of op school maar combineer je dat met leren in de praktijk. Syntra West is een believer van het eerste uur van deze leerweg waarin verschillende leeromgevingen worden gecombineerd. Al meer dan 60 jaar bieden wij vormen van duaal leren aan zonder dat ze per sé zo benoemd worden.

Ben je tussen 15 en 25 jaar, wil je graag je diploma secundair onderwijs behalen én tegelijkertijd helemaal klaar zijn voor de arbeidsmarkt? Bij Syntra West kan je terecht voor een opleiding duaal leren of leertijd. Je bent vier dagen in de week aan de slag in een reële werkomgeving. Onder begeleiding en toezicht van een opgeleide mentor werk je dagelijks heel praktijkgericht aan de competenties die je nodig hebt om je beroep uit te oefenen. Eén dag in de week kom je naar de Syntra campus waar je algemene vorming en bijkomende beroepsgerichte vorming volgt. Aan het einde van het traject behaal je het diploma secundair onderwijs en heb je meer dan een stapje voor op de arbeidsmarkt.

Lees meer indien je tussen 15 en 25 jaar bent en je je diploma secundair onderwijs wenst te behalen

Ben je 18+ en wil je snel kunnen starten op de arbeidsmarkt maar heb je nog nood aan een korte en praktijkgerichte opleiding? Bij Syntra West kan je in een voltijdse dagopleiding de nodige competenties aanleren waarmee je sterk aan de start van je professionele loopbaan komt én waarmee je een erkend ondernemersdiploma ontvangt. In een opleidingstraject van meestal één jaar, leer je zowel op de campus als in de praktijk, via stages, uitgebreide praktijkopdrachten of werkplekleren de nodige competenties aan die nodig zijn om het beroep van je dromen uit te voeren. Naast de beroepsgerichte competenties komen ook ondernemersvaardigheden en ondernemerszin aan bod waardoor je helemaal klaar bent voor de arbeidsmarkt van de toekomst.

Lees meer indien je ouder bent dan 18 jaar

See you on