Specialist in ondernemerstrajecten

Een zaak opzetten, leiden en uitbouwen

Wil je een zaak starten of je als zelfstandige vestigen? Dan moet je kunnen terugvallen op een goede basis. Om te slagen als zelfstandige is vakkennis immers noodzakelijk, maar niet voldoende. De beroepsopleiding van Syntra West leert je hoe je een zaak opzet, leidt en uitbouwt. Met avondcursussen die perfect aansluiten op jouw voorkennis en ervaring. Ben je minstens 18 jaar, dan kun je deze opleiding volgen.

De ondernemersopleiding omvat beroepsgerichte vorming waarin specifieke vakkennis centraal staat.
In de opleidingen binnen een ondernemerschapstraject van Syntra West krijgen volwassenen (vanaf 18 jaar) een goede basis om een zaak te starten, of zich als zelfstandige te vestigen of een nieuw beroep aan te leren.
De lessen vinden meestal ‘s avonds plaats en duren 1 tot 3 jaar.

Beroepsgerichte vorming

Van de basisbeginselen tot de fijnere kneepjes van het vak: met de beroepsgerichte vorming leer je alles wat je nodig hebt om het beroep van je dromen uit te oefenen.
Heb je de beroepsgerichte vorming met succes doorlopen, dan krijg je een getuigschrift dat erkend wordt door de Vlaamse overheid. Slaag je ook voor de cursus Basiskennis bedrijfsbeheer, dan krijg je een erkend diploma waarmee je meteen aan de slag kunt als zelfstandig ondernemer (verplicht tot 01/09/18).

Succesvol ondernemen

De opleiding ‘Succesvol ondernemen’ biedt je de ideale voorbereiding om succesvol te ondernemen. Via een haalbaarheidsstudie ontdek je de sterke en zwakke punten van je project.
Tijdens de opleiding krijg je alle facetten (financieel, commercieel, administratie, …) van je eigen zaak onder de knie. Na afloop beschik je over een ondernemersplan met als centraal punt de zaak die je wil opstarten. Dit plan kan je hanteren als beheersinstrument en je kan ermee naar jouw financiële instelling stappen.

Geniet van bijkomende voordelen

Syntra West is erkend voor het ontvangen van opleidingscheques (www.vdab.be). Bespaar zo tot 50% dankzij de Vlaamse overheid. Deze cheques kunnen door laag- en middengeschoolden aangewend worden voor gecertificeerde ondernemerstrajecten van meer dan 32 uur die in aanmerking komen voor betaald educatief verlof. Hooggeschoolden kunnen enkel cheques aanvragen voor een loopbaangerichte opleiding, die vermeld staat in het persoonlijk ontwikkelingsplan (POP), opgemaakt tijdens loopbaanbegeleiding bij de VDAB.
Als ondernemer kan je besparen via de KMO-portefeuille.

Een opleiding op jouw maat

Syntra West houdt rekening met jouw persoonlijke situatie:

  • De lessen vinden 's avonds plaats. Handig voor wie overdag werkt.
  • Via een test van je voorkennis stap je meteen in op het juiste niveau.
  • De meeste opleidingen duren slechts twee jaar.
  • Je stelt zelf je gewenste leertraject samen.
  • De opleiding vindt plaats in een campus in jouw buurt.
  • Wil je meer praktijkervaring opdoen? Dat kan via de stageovereenkomst.