Adviseur payroll en sociale wetgeving - Overzicht opleidingen

Wil jij een specialist worden op het gebied van loonadministratie en sociale wetgeving? Dan is de opleiding 'Adviseur Payroll en Sociale Wetgeving' iets voor jou! Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leer je alle ins en outs van salarisverwerking, sociale zekerheid en arbeidsrecht. Ontdek de geheimen achter loonberekening, verlofregelingen en nog veel meer. Met jouw expertise kun je organisaties helpen om hun payroll op rolletjes te laten lopen!

opleidingen-payroll-PAYROLLAD.jpg

Word een payroll pro!

Sta aan de frontlinie van personeels- en loonadministratie met de opleiding 'Adviseur Payroll en Sociale Wetgeving'! Leer alles wat je nodig hebt om een kwalitatieve salarisadministratie te verzorgen en voldoe aan alle wettelijke vereisten. Van het voorbereiden en verwerken van salarisadministratie tot het verstrekken van advies en het beantwoorden van payrollvragen. Jij bent de expert die organisaties nodig hebben. Deze praktijkgerichte opleiding biedt je actuele informatie en praktische tools om uit te blinken in dit vakgebied. Bereid je voor op een succesvolle carrière als deskundige in payroll en sociale wetgeving!

3 manieren om adviseur payroll te worden

Wie na een halfjaar al aan de slag wil, kiest voor de voltijdse dagopleiding. Tijdens deze opleiding heb je van maandag tot vrijdag les in Kortrijk. Kom je net van de schoolbanken, dan behouden je ouders het groeipakket wanneer je de voltijdse dagopleiding volgt.  

Ben je momenteel al aan het werk en zoek je een opleiding die je kan combineren met je huidige job? Dan hebben we nog 2 mogelijkheden voor jou. In Brugge start een 2 jaar durende opleiding waarbij je telkens les hebt op zaterdagochtend. En in Kortrijk kun je de opleiding volgen met 2 lesavonden per week (maandag en woensdag). Deze avondopleiding in Kortrijk duurt 1 jaar.  

Je kunt dus zelf de opleiding kiezen die het beste past voor jou.

Een knelpuntberoep en dus werkzekerheid

Door de toenemende complexiteit van payroll en sociale wetgeving is er een groeiende vraag naar goed opgeleide payroll adviseurs. Dit maakt het beroep van payroll adviseur een knelpuntberoep, waarin voldoende werkgelegenheid is en waar je kunt rekenen op een stabiele loopbaan.

Als payroll adviseur kun je aan de slag bij de payrolldienst van bedrijven. Maar een job in een sociaal bureau behoort zeker tot de mogelijkheden. Je zorgt er voor een vlekkeloze salarisadministratie en zorgt ervoor dat deze in overeenstemming is met de geldende wetgeving en interne procedures. Je bent verantwoordelijk voor de maandelijkse voorbereiding en afwerking van de salarisadministratie, en je staat klaar om vragen te beantwoorden en advies te verlenen aan medewerkers en klanten.

Daarnaast biedt de opleiding ook de mogelijkheid om als zelfstandig consulent aan de slag te gaan. Je kunt je eigen adviesbureau starten en bedrijven helpen bij hun payrollprocessen en sociale wetgeving.  

Kies de opleidingsvorm die bij je past

  • Knelpuntopleiding
  • KMO-portefeuille
  • Opleidingscheques
De ideale opleiding voor wie aan de slag wil gaan in de personeelsdienst en/of loonadministratie van een bedrijf of sociaal bureau.
  • icon Nog niet gekend
  • icon Coming Soon
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend

Wil je meer weten?

FotoRosalie Buyse
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Rosalie Buyse

Stel je vraag