#180032
#Opleiding #Wijn en dranken

Sommelier Chile

Introductie

In de SOMM reeks willen we je, als professional, op de hoogte houden van wat er vandaag gebeurt in de wereld van de dranken. We streven ernaar om je hoogwaardige, professionele bijscholingen aan te bieden.  

Omschrijving

In de laatste jaren is er enorm veel veranderd in wijnland Chile. Wijnbouwers zijn continu op zoek naar manieren om hun wijnen te verfijnen, er wordt geexperimenteerd met de aanplant van druivenrassen en jonge wijnbouwers zijn zich gaan bijscholen in alle hoeken van de wereld.  Het mag niet verwonderen dat zowel de wijnen als de wetgeving in de loop der jaren aardig wat veranderingen ondergingen.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

sommeliers

Voorkennis

Je bent in het bezit van een getuigschrift sommelier.

Bijkomende info

Opleiding in samenwerking met het Eigentijds Vlaams Wijn- en drankeninstituut (EVW)

Methodologie

Dit is een begeleide degustatie, gelieve je glazen (6) mee te nemen.

chile-somm-sommelier-evw-wine-1-2_2018-32.jpg
chile-somm-sommelier-evw-wine-1-1_2018-32.jpg

Programma

  • Laattste statistieken en cijfers
  • Geschiedenis van een wijnland: wat je nog niet wist ...
  • Klimaatinvloeden en climate change
  • Bodemstructuren en ondergronden in Chile
  • De nieuwe wetgeving en zijn regio's
  • Aanplant en druivenvariëteiten
  • Wijnstijlen: een evolutie
2018-32-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Er valt veel te zeggen over José Lemahieu, hij is een gedreven sommelier die verschillende jaren aan de slag was in toprestaurants. Maar meer nog is hij een erg gedreven docent. José zaaide de passie voor wijnen en dranken reeds bij honderden cursisten en oogste een hele delegatie aan topsommeliers. José was jarenlang wijndocent bij Ter Groene Poorte en is spildocent bij het Eigentijds Vlaams Wijn- en drankeninstituut. José heeft tijdens zijn lange carrièrre heel veel plaatsen in de wereld bezocht. Een van de regio's waar José zijn hart verloor is Chili, hij is er dan ook verschillende keren geweest om wijnbouwers van alle slag te ontmoeten en hun wijnen te ontdekken.