#180087
#Opleiding #Wijn en dranken

SOMM: Saké

Introductie

Sinds de jaren 60 is de consumptie van Saké sterk achteruitgegaan.  We kennen Saké dan ook doorgaans enkel als het lauwwarme drankje dat na de maaltijd geschonken wordt in verschillende oosteres eetgelegenheden.  Maar Saké is aan een opmars bezig.  In grootsteden als London, New York en Parijs schieten Saké bars als paddenstoelen uit de grond.  Ook in ons land zie je de rijstwijn uit het land van de rijzende zon, steeds meer op drankenkaarten prijken.  

Omschrijving

In deze introductie maak je kennis met de verschillende types Saké, het productieproces, de kwaliteitsniveaus en de tradities binnen de Japanse Saké-cultuur.  

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Restaurranthouders, tea-rooms, drankenverantwoordelijken, sommeliers, bartenders

Voorkennis

Je bent actief in de horeca-sector.

Bijkomende info

Opleiding in samenwerking met het Eigentijds Vlaams Wijn- en drankeninstituut (EVW)

Methodologie

Dit is een workshop met begeleide degustatie, wil 6 degustatieglazen meebrengen.

Programma

  • Het sake productieproces
  • De belangrijkste saketypes en -stijlen
  • Hoe je sake best opslaat en serveert
  • De belangrijkste basisbegrippen rond harmonie sake en gerecht
2018-87-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Weinakademiker Piet Vannieuwenhuyse, WSET erkend Sake opleider