#180629
#Opleiding #Wijn en dranken

SOMM: Champagne

Introductie

In de populaire SOMM-Reeks laten we top-professionals aan het woord over wat zij vandaag ervaren in hun vakgebied. Deze keer kiezen we voor een regio waar vernieuwing en marketing hand in hand gaan, maar ook waar een jonge generatie ondernemers voor de uitdaging van een veranderend klimaat staat ...

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Professionals uit de wijnwereld, sommeliers, aspirant sommeliers

Voorkennis

U bent in het bezit van het certificaat 'Wijn leren proeven'.

Bijkomende info

Deze opleiding wordt georganiseerd in samenwerking met het Eigentijds Vlaams Wijn- en Drankeninstituut (EVW)

Methodologie

Dit is een begeleide degustatie. Gelieve een set van 6 glazen mee te nemen.

wijn-1-1_2018-629.jpg

Programma

Sessie 1

inleiding in Champagne

  • geschiedenis van de Champagne
  • de cultuur van Champagne

méthode traditionelle

  • de invloed van klimaat, bodem, druiven,…
  • de vinificatie van Champagne met de specifieke, eigen persing, assemblage, mise sur latte, dosage, ...

Sessie 2

  • nieuwe tendensen in Champagne
  • evolutie van natuurvriendelijke wijnbouw
  • de rol en invloed van het CIVC (Comité Interprofessionel du vin de Champagne)
  • inox of hout: conflict, cohabitation of synergie?
  • opkomst speciale cuvées
  • rol van Champagne in de gastronomie
2018-629-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Europees Champagne ambassadeur GidoVan Imschoot is gepassioneerd door wijn en gastronomie. Zijn jarenlange ervaring in het organiseren van culinaire reizen, de vele wijnboeken die hij schreef en zijn talrijke bezoeken aan wijnbouwers wereldwijd maken van hem een vat vol kennis. Maar bovenal is Gido een gepassioneerd en bevlogen spreker die je zal meenemen op een onvergetelijke reis doorheen zijn kennis.