#111038
#Opleiding #Wijn en dranken

Restauranthouder NIEUW

Introductie

Deze opleiding wordt modulair ingericht: om een diploma te behalen, dienen verschillende modules gevolgd te worden die tot het restauranttraject behoren.

Hieronder lees je welke modules je moet volgen om het diploma te behalen, en wat de programma-inhoud is van de verschillende modules.

Na iedere module wordt er een theoretische of praktische proef afgelegd. Eenmaal een module gevolgd werd die ook in een ander traject herhaald wordt, is het uiteraard niet nodig deze module opnieuw te volgen.

Na het volgen van deze modules krijgt de cursist, mits slagen in de eindexamens, een getuigschrift uitgereikt door Syntra Vlaanderen.

Wie ook bedrijfsbeheer volgt en slaagt in de eindexamens, krijgt een diploma uitgereikt door Syntra Vlaanderen.

Hieronder vindt je terug welke modules je kunt volgen.

Eerste jaar: Restauranthouder: basis

https://www.syntrawest.be/opleidingen/horeca_voeding_en_toerisme/wijn_en_dranken/horeca___basismodule.html

Tweede jaar: Kok + Kelner

De onderstaande zwevende modules kunnen gecombinenerd worden met het 1e jaar of 2e jaar.

Deze modules kunnen ook een een derde jaar gevolgd worden.

Drankenkennis

https://www.syntrawest.be/opleidingen/horeca_voeding_en_toerisme/horeca/drankenkennis.html

Wijn leren proeven

https://www.syntrawest.be/opleidingen/horeca_voeding_en_toerisme/wijn_en_dranken/aspirant_sommelier.html

Bedrijfsvoering en management

https://www.syntrawest.be/opleidingen/horeca_voeding_en_toerisme/horeca/restauranthouder__bedrijfsvoering_en_management.html

Hygiëne en veiligheid

https://www.syntrawest.be/opleidingen/horeca_voeding_en_toerisme/horeca/restauranthouder__hygiene_en_veiligheid.html

Voor alle organisatiegegevens van de diverse modules verwijzen wij door naar de modules apart op te vragen via onze website.

Omschrijving

De restauranthouder is uitbater van een horecazaak, gaande van een eenvoudige bistro of taverne met dagschotel tot een trendy brasserie of gastronomisch restaurant.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Wie als zelfstandige een restaurant wil uitbaten of medewerker in een restaurant wil worden.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist.

Toelatingsvoorwaarden

Je bent min. 18 jaar en je hebt voldaan aan de schoolplicht.

Bijkomende info

Naast de lessen op de campus wordt van de cursist een engagement verwacht thuis.

Oefening baart kunst.

Programma

  • Restauranthouder: basis
    • Hygiëne en veiligheid
    • Keukenbasis
    • Warenkennis en Praktijk
    • Zaaltechnieken
  • Bedrijfsvoering en management
    • Algemeen en commercieel beleid
    • Personeelsbeheer en administratie
    • BTW in de horeca
    • Prijszetting en omzetberekening
  • Restauranthouder: Hygiëne en veiligheid
    • HACCP en voedselhygiëne
    • Onderhoud en reiniging
    • EHBO, milieu, brandveiligheid en ergonomie
    • Bacteriologische en temperatuurbeheersing
  • Drankenkennis
    • Bier
    • Koffie en thee (warme dranken)
    • Sterke dranken, Aperitieven en cocktails
    • Frisdranken
  • Wijn leren proeven
  • Kok
    • Gevorderde keukenpraktijk
    • Menu opstelling
    • Dressereertechnieken
    • Voorraad en stockbeheer
  • Kelner
    • Gastonthaal
    • Zaaltechnieken
    • Zaalbereidingen en -versnijdingen
    • Probleemoplossende vaardigheden
    • Keuken-zaalcoördinatie