#180080
#Opleiding #Wijn en dranken

Na de Gin-hype: Trends en tendenzen in de sterke dranken NIEUW

Introductie

Gin was/is razend populair maar wat brengt de toekomst? Wat zal binnenkort ons favoriet drankje zijn dat we massaal genieten als aperitief/digestief op restaurant/bar? Iedere brand wil "the next big thing" zijn, wie slaagt erin?

Wil je een stap voor zijn op je collega's en de trend mee zetten in plaats van te volgen? Dan is deze cursus voor jou!

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Bartenders, café-uitbaters en restaurateurs, tea-room, brasserie

Toelatingsvoorwaarden

Je bent actief in de horeca-sector.

Bijkomende info

Opleiding in samenwerking met het Eigentijds Vlaams Wijn- en drankeninstituut (EVW)

Methodologie

Workshop

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

Na het volgen van deze opleiding ken je de productie methode van de verschillende sterke dranken en kan je deze toepassen in een professionele omgeving. Je krijgt aan de hand van professionele gegevens een goed beeld over de huidige bar industrie. Je leert nieuwe longdrink combinatie's die je eenvoudig in uw eigen restaurant/bar kunt maken.

Programma

  • Inleiding en kennismaking
  • Productiecijfers en verkoop
  • Wereldwijde tendensen
  • Marketing en brands
  • Blinde, vergelijkende degustatie van verschillende up-coming producten
2018-80-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Hannes Desmedt:

Finalist Diageo World class 2015

  • Beste sherry sommelier Copa Jerez 2013
  • Verantwoordelijke dranken Hertog Jan ***
  • Zaalmedewerker Hof van Cleve***
  • Free-lance bartender en educator
  • Oprichter van WineBlend