Nieuwe regelgeving in functie van realisatie ’bouwshift’


Instrumentendecreet: wat je als vastgoedprofessional moet weten
#210093
#Webinar #Vastgoed

Omschrijving

Vlaanderen heeft een nieuwe set regels klaar om de vooropgestelde 'bouwshift' te realiseren. Met het instrumentendecreet en het decreet woonreservegebieden wordt een nieuwe regelgeving voorzien om de inname van open ruimten te verminderen en de eigenaars van gronden die onderhevig zijn aan bouwbeperkingen op een andere manier te gaan vergoeden.

In deze sessie gaan we in op de nieuwe regelgeving van 2021 en evalueren we ook de wetgevende wijzigingen die einde 2017 werden doorgevoerd i.f.v. de bouwshift.

Het wordt een hands-on opleiding die jouw als private vastgoedprofessional een inzicht zal geven in de concrete juridische regelgeving achter het buzzwoord 'bouwshift'.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

  • vastgoedprofessionals
  • landmeters
  • projectontwikkeling

Voorkennis

Praktijkkennis vastgoedsector

Bijkomende info

Deze opleiding is erkend voor 2u BIV en 2u voor de Federale Raad van Landmeters-experten.

vastgoed-1-1_2021-93.jpg

Programma

In het vastgoed en het omgevingsrecht zijn verschillende uitdagingen, niet in het minst omwille van de recente aankondigingen omtrent de invoering van de langverwachte bouwshift (vroeger bouwstop). We blikken vooruit en delen onze inzichten omtrent de bouwshift. Wat betekent dit nu precies? Wie gaat dit betalen en worden eigenaars, gebruikers … vergoed? Biedt het ook kansen voor ontwikkelaars, architecten om op bepaalde plaatsen meer te doen en is daarvoor een afdoende juridisch kader? Welke algemene reflex of gedachtegang moeten we maken, ook bij de waardering van vastgoed? Deze opleiding voorziet een juridische analyse van de opportuniteiten en knelpunten van de sinds lang vooropgestelde bouwshift.

Opgelet: deze opleiding wordt georganiseerd door onze partner Skilliant. Het erkenningsnummer voor Skilliant is DV.O214464.

Docent aan het woord

Onze online leermodules met e-coaching laten cursisten doelgerichter en op eigen tempo leren over mobiliteitsaspecten die constant in beweging zijn.

Hein

See you on