#170415
#Opleiding #Vastgoed

Gebruik van drones in de vastgoedsector

Introductie

Het gebruik van drones vormt een grote meerwaarde voor een vastgoedmakelaar. Ze zijn immers een mooie aanvulling op het bestaand foto- en videomateriaal. Een luchtfoto zorgt voor een duidelijk overzicht en kan de troeven van elk pand uniek accentueren. In België is het gebruik van drones wettelijk geregeld. Toch zijn er mogelijkheden om ook zonder intensieve opleiding én volledig legaal gebruik te maken van drones.

Omschrijving

Naast klasse 1 (lange opleiding) en klasse 2 (korte opleiding) bestaat ook een 'recreatief gebruik' van drones. Op privéterrein kan er tot 10m hoog gevlogen worden met drones sub 1kg. Dit biedt letterlijk en figuurlijk perspectieven voor vastgoedmakelaars die omwille van een drukke agenda vaak de tijd niet hebben een intensieve opleiding te volgen.

In deze opleiding van 1 avond worden deelnemers wegwijs gemaakt in de reglementering m.b.t. drones en de technische mogelijkheden die de verschillende toestellen bieden. Ook het fotografisch/esthetisch aspect komt aan bod. De sessies staan volledig in het teken van de doelgroep en er is voldoende ruimte voor vraag en antwoord.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Vastgoedmakelaars

Bijkomende info

Deze opleiding wordt voor 2.5 uur erkend als permanente vorming BIV.

drone-vastgoed-makelaar-luchtf-1-1_2017-415.jpg
drone-vastgoed-makelaar-luchtf-1-3_2017-415.jpg
drone-vastgoed-makelaar-luchtf-1-2_2017-415.jpg

Programma

  • Reglementering
  • Types drones en hun mogelijkheden
  • Vastgoedfotografie met drones
  • Demo
  • Q&A

Cursusmateriaal

De powerpointvoorstelling wordt achteraf digitaal ter beschikking gesteld van de deelnemers.

Prijsinfo

KMO-portefeuille mogelijk, geniet van een korting tot 40%!

Bovendien krijgen deelnemers die nadien besluiten alsnog een langlopende opleiding drone piloot klasse 1 te volgen, het inschrijftarief van deze sessie 'drones in de vastgoedsector' integraal terug in de vorm een commerciële korting.

De docent heeft een achtergrond in vastgoedfotografie en is drone piloot klasse 1