#170452
#Opleiding #Toerisme

WO I - Verenigde Staten (USA) in Wereldoorlog I voor reisleiders en gidsen

Omschrijving

Specifieke naties in 14-18 - wereldoorlog I

In het kader van de 100 jarige herdenking van WO I organiseert Syntra West i.s.m. een aantal partners diverse bijscholingen en lezingen. Naast de gecertificeerde opleiding Reisleider Battlefield en diverse algemene cursussen WO I worden reisleiders en giden bijgeschoold in functie van de vraag, uitgaande van bepaalde landen. Zoals Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, Ierland, Duitsland, Schotland enz.... Hierin worden telkens diepgaand alle fronten behandeld waarop soldaten uit deze landen streden. Bvb. wat Australië en Nieuw-Zeeland (Anzac) betreft: Gallipoli, Ieper, Fromelles, de Somme...

(Bedoeling is mede gespecialiseerde reisleiders ter beschikking te stellen van groepen uit deze landen die de betrokken fronten en slagvelden wensen te bezoeken.

Kwamen aan bod de voorbije jaren : ANZAC, Canada en Ierland, India, Zuid-Afrika, Wales, Schotland, België, Duitsland...

(oplijsting niet limitatief en/of definitief - kan nog aangepast worden)

Telkens een 2 à 6 -tal sessies per natie, met aangepaste studiereis.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Reisleiders, gidsen, zaakvoerders en medewerkers van Toerismebedrijven en -organisaties, medewerkers van toeristische diensten, musea en publiekswerkers, zaakvoerders en medewerkers van autobus- en autocarondernemingen en touroperators.

Voorkennis

Geïnteresseerd zijn in Wereldoorlog I en/of reisleider of gids zijn. Geen andere specifieke voorkennis vereist.

ALLE deelnemers krijgen een attest van les volgen.

Methodologie

4 sessies lezing + excursie 1 dag

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

De relevante geschiedenis van de USA in de periode van Wereldoorlog I en de intrede en betrokkenheid van de USA in WO I.

Programma

Binnen het kader van de Specifieke Naties tijdens WO I belichten we in 2018 uiteraard de rol van de Verenigde Staten in die Grote Oorlog. Wie met Amerikanen spreekt, zal ongetwijfeld te horen krijgen dat het dankzij de Verenigde Staten was dat de Geallieerden de oorlog uiteindelijk wonnen. Maar klopt dit wel? Hoe hebben de Amerikanen bijgedragen tot de uitkomst van de oorlog en welke rol hebben ze vervuld net voor, aan het begin, tijdens en na de oorlog? Waarom bleven de Amerikanen in 1914 officieel neutraal om uiteindelijk in 1917 toch de oorlog te verklaren aan Duitsland (en later ook aan Oostenrijk-Hongarije)? Op deze en nog veel meer vragen krijgt u tijdens deze opleiding een antwoord. In 4 sessies wordt het verhaal van de USA tijdens WO I belicht aan de hand van prachtige foto's, interessant kaartmateriaal en natuurlijk tal van leuke anekdotes en weetjes.

Wanneer?

> zaterdagen 24 februari, 3, 10 en 17 maart 2018, telkens van 9u tot 12u

> daguitstap op zondag 18 maart 2018 van 7u30 tot omstreeks 19u30 (afzonderlijk te betalen)

Wouter Feys, Battlefield Exploration en spildocent in de gecertificeerde Reisleider Battlefield opleidingen bij SYNTRA West