#140348
#Opleiding #Taal
i.s.m.

Sharpen your Presentation skills in English - onafhankelijk gebruiker (CEFR taalniveau B1*) NIEUW

Introductie

Over deze taaltraining

Een presentatie geven, uw medewerkers warm maken voor een nieuw idee, uw mening verdedigen, een product of uw bedrijf voorstellen of een speech geven kan u heel wat stress opleveren. Als u dat dan nog eens in het Engels moet doen, wordt het des te moeilijker. Als u eenmaal voor een (kritisch) publiek staat, moet u zich volledig kunnen concentreren op uw publiek en op uw boodschap, zonder u daarbij onzeker te voelen. Overtuigend presenteren in het Engels vergt een goede voorbereiding en zelfvertrouwen over uw taalgebruik.

In deze interactieve taaltraining krijgt u alle bouwstenen van het presenteren in het Engels aangereikt. Belangrijke werkpunten zijn onder meer: de voorbereiding, de structuur van de presentatie, de typische Engelse woordenschat en formules die nodig zijn om van uw presentatie een succes te maken.

Over onze taaltrainingen

Onze taaltrainingen leren u een taal effectief te gebruiken in een professionele context. Luisteren, begrijpen en spreken staan centraal in de training. U ontwikkelt uw taalvaardigheid én u krijgt evengoed meer inzicht in typische gewoontes, gebruiken, mentaliteit... van de landen waar de betreffende taal wordt gesproken.

U komt terecht in een kleine groep met gelijkgestemde cursisten, zodat onze ervaren taalcoaches u ruim voldoende aandacht kunnen geven. Goed om weten: onze taalcoaches onderwerpen u niet aan testen (tenzij u daar zelf op aandringt) en zijn ervaren in het wegnemen van de eventuele drempel om te durven spreken.

Omschrijving

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Iedereen die het Nederlands als moedertaal heeft en regelmatig een presentatie in het Engels moet verzorgen.

Voorkennis

Welk taalniveau heb ik nodig om deze opleiding te kunnen meevolgen?

Ik heb taalniveau A2 conform het Europees referentiekader*. Dat betekent dat ik zinnen en regelmatig voorkomende uitdrukkingen kan begrijpen die verband hebben met zaken van direct belang (bijvoorbeeld werk, persoonsgegevens, familie, winkelen en plaatselijke geografie). Ik kan communiceren over simpele en alledaagse taken die een eenvoudige en directe uitwisseling over vertrouwde en alledaagse kwesties vereisen. Ik kan in eenvoudige bewoordingen aspecten van mijn eigen achtergrond, mijn onmiddellijke omgeving en kwesties op het gebied van diverse behoeften beschrijven.

Kan ik mijn huidig taalniveau laten evalueren?

Ja, dat kan u zeker, onze taalcoaches nemen graag even de tijd voor een gezellige en ongedwongen babbel. U kan daarvoor langskomen op één van de gratis testavonden die SBM organiseert. Lukt het u niet u daarvoor vrij te maken of te verplaatsen? Geen probleem, neem contact met ons op en we regelen een gesprekje voor u op een andere manier.

Programma

  • Verwelkomen
  • Inleiding/toelichting van het onderwerp
  • Bespreken van grafieken, cijfers en beelden
  • Overgang tussen verschillende onderwerpen
  • Conclusies
  • Vraagstelling inleiden
  • Bedanken en afscheid nemen