#120828
#Opleiding #Taal

Nederlands spreken op het werk (voor Franstaligen) – initiatie NIEUW

Omschrijving

Over onze taaltrainingen

Onze taaltrainingen leren u een taal effectief te gebruiken in een professionele context. Luisteren, begrijpen en spreken staan centraal in de training. U ontwikkelt uw taalvaardigheid én u krijgt evengoed meer inzicht in typische gewoontes, gebruiken, mentaliteit... van de landen waar de betreffende taal wordt gesproken.

U komt terecht in een kleine groep met gelijkgestemde cursisten, zodat onze ervaren taalcoaches u ruim voldoende aandacht kunnen geven. Goed om weten: onze taalcoaches onderwerpen u niet aan testen (tenzij u daar zelf op aandringt) en zijn ervaren in het wegnemen van de eventuele drempel om te durven spreken.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Ik kom als Franstalige native speaker op het werk in contact met mensen die Nederlands praten en ik wil als basisgebruiker van het Nederlands met hen leren communiceren. Ik ben in de eerste plaats op zoek naar een training om mijn mondelinge communicatievaardigheden te verbeteren. Ik wil mijn Nederlandstalige contacten leren begrijpen, ik wil door hen leren begrepen worden en ik wil mijn angst om Nederlands te spreken gevoelig verlagen.

Voorkennis

In deze taalopleiding start u vanaf nul.

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

Ik kan vertrouwde dagelijkse uitdrukkingen en basiszinnen, gericht op de bevrediging van mijn concrete behoeften begrijpen en gebruiken. Ik kan mezelf aan anderen voorstellen en ik kan vragen stellen en beantwoorden over persoonlijke gegevens zoals waar ik woon, wie ik ken, wat ik doe,... Ik kan op een simpele wijze reageren, op voorwaarde dat de andere persoon langzaam en duidelijk praat en bereid is om mij te helpen.

Programma

  • Zich voorstellen.
  • Beschrijven van de dagtaak.
  • Op zoek naar een geschikte woning (geografische ligging / soort woning) + verhuizen.
  • Zijn bedrijf / organisatie / product of dienst/ activiteit / doelpubliek voorstellen.
  • Arbeidsomstandigheden en verdedigingsmechanismen.
  • Smalltalk houden met de collega's om te integreren
  • Vragen stellen om interesse te tonen in de collega' s
  • Om inlichtingen vragen bij de collega's of de baas.
  • Telefoneren: terugkerende situaties: de telefoon aannemen, de gesprekspartner doorverbinden, een eenvoudige boodschap noteren, namen spellen, ...
  • Functionele spraakkunst, getallen, vervoeging van basiswerkwoorden.
2012-828-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Tine Demets is in 2002 aan de KU Leuven afgestudeerd als licentiaat Germaanse talen. Aansluitend volgde ze de academische lerarenopleiding, een logische stap aangezien ze al van kindsbeen af wist, dat ze docente wou worden. Om haar kennis van het Duits te activeren en te automatiseren is ze in 2006 naar Duitsland verhuisd. Dankzij haar toenmalige werkgever kon ze in de drie volgende jaren werken in Oostenrijk en Zwitserland. Zo leerde ze ook het bedrijfsleven en de bedrijfscultuur in de duitstalige landen goed kennen.

Sinds 2009 is Tine terug in België en werkt ze al taaltrainer Duits en Nederlands. Tegelijkertijd volgde ze ook een extra opleiding tot vertaler Nederlands-Duits. Tine houdt ervan om de studenten te begeleiden en te coachen op hun weg naar een betere taalvaardigheid in de doeltaal.