#150277
#Opleiding #Taal

Frans voor personeelsmedewerkers en uitzendconsulenten - Intermediair


Als medewerker van de personeelsdienst vlot communiceren tijdens Franstalige contractbesprekingen, interviews, ...

Introductie

Communiceren in het Frans als HR-professional. Als medewerker op de HR afdeling of in een sociaal secretariaat, als uitzendconsulent,... komt u wellicht met Franstaligen in contact. Het is niet altijd even eenvoudig om de specifieke terminologie rond personeelszaken vlot te gebruiken.

Omschrijving

In deze taaltraining wordt uw taalvaardigheid in het Frans en de specifieke woordenschat ingeoefend: contractbesprekingen, interviews, telefonische gesprekken, termen rond leiderschap, klantvriendelijkheid, sociale wetgeving, ...

Over onze taaltrainingen

Onze taaltrainingen leren u een taal effectief te gebruiken in een professionele context. Luisteren, begrijpen en spreken staan centraal in de training. U ontwikkelt uw taalvaardigheid én u krijgt evengoed meer inzicht in typische gewoontes, gebruiken, mentaliteit, ... van de landen waar de betreffende taal wordt gesproken.

U komt terecht in een groep met een beperkt aantal gelijkgestemde cursisten, zodat onze ervaren taalcoaches u ruim voldoende aandacht kunnen geven. Goed om weten: onze taalcoaches onderwerpen u niet aan testen (tenzij u daar zelf op aandringt) en zijn ervaren in het wegnemen van de eventuele drempel om te durven spreken.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze taaltraining is aanbevolen voor wie actief is in een functie als personeelsmedewerker op de HR afdeling in een bedrijf of een organisatie, voor wie een functie uitoefent in een sociaal secretariaat, voor uitzendconsulenten,... en regelmatig in contact komt met Franstalige klanten, leveranciers,...  en zich de kennis van het vakjargon eigen wil maken.

Voorkennis

Welk taalniveau heb ik nodig om deze opleiding te kunnen meevolgen?

"Ik heb taalniveau A2 conform het Europees referentiekader*. Dat betekent dat ik zinnen en regelmatig voorkomende uitdrukkingen kan begrijpen die verband hebben met zaken van direct belang (bijvoorbeeld werk, persoonsgegevens, familie, winkelen en plaatselijke geografie). Ik kan communiceren over simpele en alledaagse taken die een eenvoudige en directe uitwisseling over vertrouwde en alledaagse kwesties vereisen. Ik kan in eenvoudige bewoordingen aspecten van mijn eigen achtergrond, mijn onmiddellijke omgeving en kwesties op het gebied van diverse behoeften beschrijven."

Kan ik mijn huidig taalniveau door een taalcoach laten evalueren?

Ja, dat kan u zeker, onze taalcoaches nemen graag even de tijd voor een gezellige en ongedwongen babbel. Dit is geen test.

Neem contact met ons op en we regelen een gesprekje voor u. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Sommige evaluaties hebben een vastgestelde datum op meerdere campussen, andere evaluaties gebeuren telefonisch.

Uw contactpersoon hiervoor, Yoica Stoffyn zal u graag verder helpen. Yoica is telefonisch te bereiken via 078/353.653 of via e-mail yoica.stoffyn@sbm.be.

Programma

 • klantgericht telefoneren:
  • geijkte formules gebruiken, een aangename sfeer scheppen, kandidaten aanbevelen, overtuigende taal gebruiken, efficiënt onderhandelen over prijzen en voorwaarden, betalingen opvolgen, elegant afsluiten
 • de aanpak van de klant:
  • gerichte vragen stellen, de doelstellingen duidelijk verwoorden
  • de technieken van een interview in het Frans toepassen
  • specifieke terminologie toegespitst op het juridische aspect van documenten
  • clausules van contracten bespreken
  • courante gesprekken voeren met klanten en kandidaten.

De lessen worden steeds geconcipieerd met documentatie en werkdocumenten, door de deelnemers aangebracht zodat iedere behandelde situatie het reële bedrijfsleven nabootst.

2015-277-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Peter van Elk is een gedreven, begeesterde en inspirerende taaltrainer Frans-Spaans. Hij studeerde Romaanse filologie aan de KUL en heeft al meer dan 25 jaar ervaring in het coachen van medewerkers uit bedrijven actief in de meest uiteenlopende sectoren.

Maatwerk leveren, drempels en spreekangst wegnemen om te communiceren in de vreemde taal op een ontspannen manier in een open, ongedwongen sfeer en met een vleugje humor, een open blik hebben om in te spelen op persoonlijke en professionele noden, het zijn slechts enkele van de troeven die hij uitspeelt om snel tastbare resultaten te boeken.

Referenties: Forum Jobs, Latexco, Trustteam, Condor Safety, Planofurn, Jolipa, BDMO, Club Brugge, KV Oostende, Connect Group, Leiedal, Label Products