Frans - intermediair (Begeleid zelfstandig leren)


Taal@work. Frequente professionele communicatie in het Frans.
#190344
#Blended Learning #Taal

Introductie

Geef je carrière een boost! Communiceer met zelfvertrouwen in een andere taal. In alle werkomstandigheden. Zonder angst om fouten te maken. In alledaagse communicatie en in professionele situaties waar specifiek en gespecialiseerd jargon nodig is.

Omschrijving

Frans – intermediair (blended learning). Dat staat garant voor een leuke aanpak die het leren vereenvoudigt en waarbij je sneller resultaat boekt!

Er zijn klassikale oefen- en coachingsessies met de taalcoach. In combinatie met leren & oefenen in de online leermodules. Op de ogenblikken die jou het best schikken en op je eigen tempo. Ondervind je de nood om veel te moeten herhalen? Ook dat is geen probleem want je kan zoveel herhalen als jij dat wenst. We ondersteunen je met individuele opvolging & coaching door de taaltrainer.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Frans nodig in je job? Heb je op vandaag al een basiskennis van de Franse taal? Wilt je je Frans bijspijkeren, maar dan liefst op een hedendaagse, leuke manier? Schrijf dan in voor deze blended taaltraining! Jouw motivatie + "all-in-one" e-modules + professionele coaching = eenvoudiger leren van een taal, met garantie op sneller resultaat!

Voorkennis

Voor wie basiskennis heeft van de Franse taal. Je huidig taalniveau is momenteel A2. Het doelniveau van deze taalopleiding: B1.

SCREEN JE HUIDIG TAALNIVEAU. GOED GEREGELD IN 1-2-3!

 1. Neem zelf al eens een kijkje in het beschrijvingsschema voor zelfbeoordeling (ERK)
 2. Doe de online test om JE kennis van grammatica en woordenschat te beoordelen.  
 3. Plan zeker ook een mondelinge screening in. Kort, eenvoudig, vrijblijvend. Via beeldbellen, via telefoon of bij ons. Lieselotte regelt het voor jou. 078 35 36 38 - lieselotte.uijttenhove@sbm.be

Methodologie

 • 12 wekelijkse klassikale leer- en oefensessies van 2,5 uur + online leermodule “la communication quotidienne (dans les affaires)".
 • On campus. Ter info: face-to-face contactsessies kunnen afgewisseld worden met sessies op afstand indien gewenst door de cursisten en de taalcoach.
 • Je wordt door onze ervaren taaltrainers gecoacht:
  • In kleine groepen of individueel. Je krijgt de nodige aandacht en boekt zichtbare vooruitgang op korte tijd. Je inspanningen renderen!
  • In een aangename, ongedwongen sfeer. Met gelijkgestemde medecursisten. En gepassioneerde, toegewijde taalcoaches. Je zelfvertrouwen groeit zienderogen!
  • Met bewezen leermethodes, innovatieve formats of toptechnologische e-modules. Een effectieve aanpak afgestemd op jouw manier van leren die jij verkiest. Je motivatie maakt het verschil!

Programma

In de eerste klassikale sessie maak je kennis met de werking en de inhoud van de online leermodules. En met het concept en de aanpak van begeleid zelfstandig leren.

Daarna ga je zowel thuis als tijdens de klassikale sessies aan de slag met de topics in deze online leermodule:

 • Telefoon (termen en nummers)
 • Telefoongesprek (begin gesprek, doorverbinden, u bent?, verkeerd verbonden, problemen, spellen, einde gesprek)
 • Afspraak maken (na voorstel, elkaar terugzien, met lunch, nieuwe afspraak, probleem melden)
 • Ontmoeting (zich aanmelden, zonder afspraak, te vroeg, te laat)
 • Brief en mail (delen brief/mail, hoofding, juridische vorm, onderwerp, aanspreking, inleiding brief/mail, middengedeelte, slot)
 • Hotel (reservering, ontvangst, diensten, kamer, vertrek)
 • Restaurant (reservering, ontvangst, vertrek)
 • Grammatica (zelstandige & bijvoeglijke naamwoorden, bepalende lidwoorden, werkwoorden, bijwoorden, voorzetsels, zinnen, uitdrukkingen van plaats & tijd, …)

Deze opleiding wordt georganiseerd door onze partner SBM, cvba Skilliant.