#140299
#Opleiding #Taal

Conversatieclub Frans - Gevorderd: Venez savourer notre formule table ronde & petit-déjeuner

Introductie

Venez savourer notre formule table ronde & petit-déjeuner

Wie op 13 oktober voor de eerste sessie mee aan tafel zat, is bijzonder enthousiast over deze leerijke en aangename aanpak. Elke sessie staat op zich, dus aansluiten vanaf een volgende sessie kan!

Alleen door frequent te oefenen, kan u uw communicatieve taalvaardigheid behouden en verbeteren. Converseren in het Frans over actuele onderwerpen is meer dan alleen maar uw kennis van de taal bijschaven, u krijgt ook een beter inzicht in de typische cultuur, gewoontes, gebruiken, mentaliteit,.. In onze conversatieclub zit u 8 keer per jaar aan tafel met boeiende mensen die deel van uw netwerk worden. Een lekker ontbijt* koppelt het aangename aan het nuttige. Start uw weekend met een aangename en leerrijke conversatie.

 

* voor de conversatieclub Frans zijn we te gast op een toplocatie! VIVA SARA in Kortrijk verwelkomt u in een aangenaam kader met een gevarieerd ontbijt.

 

Over onze taaltrainingen

Onze taaltrainingen leren u een taal effectief te gebruiken in een professionele context. Luisteren, begrijpen en spreken staan centraal in de training. U ontwikkelt uw taalvaardigheid én u krijgt evengoed meer inzicht in typische gewoontes, gebruiken, mentaliteit... van de landen waar de betreffende taal wordt gesproken.

U komt terecht in een groep met een beperkt aantal gelijkgestemde cursisten, zodat onze ervaren taalcoaches u ruim voldoende aandacht kunnen geven. Goed om weten: onze taalcoaches onderwerpen u niet aan testen (tenzij u daar zelf op aandringt) en zijn ervaren in het wegnemen van de eventuele drempel om te durven spreken.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Ik kom op het werk vaak in contact met mensen die Frans praten en ik wil als vaardige onafhankelijke gebruiker van de Franse taal met hen kunnen communiceren. Ik ben in de eerste plaats op zoek naar een training om mijn mondelinge communicatievaardigheden te trainen. Ik wil mijn Franstalige contacten makkelijk begrijpen en ik wil door hen gemakkelijk begrepen worden. Ik wil me comfortabel voelen bij het spreken in het Frans.

Voorkennis

Ik heb taalniveau B1 conform het Europees referentiekader*. Dat betekent dat ik de belangrijkste punten kan begrijpen uit duidelijke standaardteksten over vertrouwde zaken die regelmatig voorkomen op mijn werk en in mijn vrije tijd. Ik kan me redden in de meeste situaties die kunnen optreden tijdens het reizen in gebieden waar de betreffende taal wordt gesproken. Ik kan een eenvoudige lopende tekst produceren over onderwerpen die vertrouwd of die van persoonlijk belang zijn. Ik kan een beschrijving geven van ervaringen en gebeurtenissen, dromen, verwachtingen en ambities en kan kort redenen en verklaringen geven voor meningen en plannen.

Kan ik mijn huidig taalniveau door een taalcoach laten evalueren?

Ja, dat kunt u. Onze taalcoaches nemen graag even de tijd voor een gezellige en ongedwongen babbel, GEEN TEST! U kunt daarvoor langskomen op één van de GRATIS SCREENINGS die SBM op een aantal campussen organiseert.

<https://sbm.be/search/training/resultaten?titleMatch=1&query=Aanrader%21+Test+uw+taalniveau+%28offline+of+online%29+-+Taal%3A+Frans&locatie=&tijdstip=>

Lukt het u niet u daarvoor vrij te maken of te verplaatsen? Geen probleem, neem contact met ons op en we regelen een GRATIS ONLINE SCREENING voor u.

Methodologie

gemodereerd rondetafelgesprek met ontbijt

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

Ik kan zo vloeiend en spontaan reageren dat een normale uitwisseling met moedertaalsprekers mogelijk is zonder dat dit voor een van de partijen inspanning met zich meebrengt. Ik kan flexibel en effectief met taal omgaan ten behoeve van sociale, academische en beroepsmatige doeleinden. Ik kan een standpunt over een actuele kwestie uiteenzetten en daarbij ingaan op de voor- en nadelen van diverse opties.

Programma

De keuze van het onderwerp van de sessie wordt door de taalcoach gemaakt in overleg met de aanwezige deelnemers. De actualiteit van het moment kan dus ook een onderwerp van keuze zijn. Het gesprek wordt door de taalcoach gemodereerd.  

Er kan een keuze uit ondermeer volgende onderwerpen worden gemaakt:

 • Présentations professionnelles
 • Types de formations professionnelles
 • La recherche d'un emploi et l'entretien d'embauche
 • Méthodes et critères d'évaluation au travail
 • Facteurs de satisfaction déterminants au travail
 • L'impact des médias sociaux sur la vie quotidienne
 • L'importance des diplômes et des compétences
 • Comment se préparer à travailler plus longtemps?
 • La réforme de l'enseignement, oui ou non? Et comment?
 • Energies renouvelables
 • Evolutions et tendances sociétales
 • Thèmes d'actualité

Deze opleiding wordt georganiseerd door onze partner SBM, cvba Skilliant.

Lesdata

Datum Startuur Einduur
zaterdag 13/10/2018 09:00 12:00
zaterdag 17/11/2018 09:00 12:00
zaterdag 15/12/2018 09:00 12:00
zaterdag 12/01/2019 09:00 12:00
zaterdag 16/02/2019 09:00 12:00
zaterdag 16/03/2019 09:00 12:00
zaterdag 27/04/2019 09:00 12:00
zaterdag 18/05/2019 09:00 12:00

Deze data zijn nog onderhevig aan wijzigingen.

Locatie

 • Viva Sara Kaffee (Red Bourbon)
 • Grote Markt 33
 • 8500 Kortrijk
Bekijk op Google Maps

Contact

 • T: 078/353 653
 • F: 050/403061
 • info@syntrawest.be
2014-299-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Alexander Despierre is een zeer ervaren taalcoach. Hij krijgt van de deelnemers aan zijn opleidingen en trainingen steevast een 9+ score. Hij is vertrouwd met het coachen van de Franse taal in kleine en grote organisaties en bedrijven. Club Brugge en Mitsubishi zijn maar een paar klanten bij wie hij steeds opnieuw gevraagd wordt.