Voedingsallergieën en -intoleranties
Kom meer te weten over voedselovergevoeligheid
Omschrijving
In de huidige maatschappij komen er steeds meer voedselovergevoeligheden voor. Er zijn 2 soorten namelijk allergische en niet – allergische voedselovergevoeligheid. De eerste soort lokt een allergie of een kruisallergie uit, de tweede soort omvat intolerantie en de aversie. Maar wat is nu het verschil tussen deze soorten? Daarnaast krijg je een overzicht van de belangrijkste allergenen in de voeding. Je krijgt praktische tips om deze allergenen volwaardig te vervangen en hoe je ze kan terugvinden op een etiket.
Voor wie is deze opleiding bestemd?
- Gezondheidscoaches
- Personal Trainers
- Diëtisten
- Iedereen die geconfronteerd wordt met voedingsallergieën en hierover meer wenst te weten
Deze opleiding omvat enkele algemene richtlijnen vervangt uiteraard geen persoonlijk advies van een arts of diëtist.

Programma
- Enkele begrippen
- Allergenen
- 14 verplicht vermelde allergenen op het etiket
- Immunoglobulines
- Allergische voedselovergevoeligheid
- Allergie: definitie – soorten – symptomen
- Kruisallergie
- Niet – allergische voedselovergevoeligheid
- Intolerantie: definitie – oorzaken
- Aversie
- Allergenen in de voeding
- Granen: gluten – tarwe – maïs
- Zuivel: lactose – intolerantie – koemelkallergie – kaas – eieren
- Soja
- Noten en peulvruchten
- Vis en schaal- en schelpdieren
- Histamine
- Etiket
Opgelet: Deze opleiding wordt georganiseerd door onze partner Skilliant. Het erkenningsnummer voor Skilliant is DV.O214464.
Lesdata
Datum | Startuur | Einduur |
---|---|---|
woensdag 07/06/2023 | 19:00 | 22:00 |
Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.
Contact
- T: 078/353 653
- Sofie@syntrawest.be
Mevr. Evelyne Worm
- gegradueerde voedings- en dieetkunde (KHBO)
- licentiaat medisch-sociale wetenschappen optie gezondheidsvoorlichting en -opvoeding (UGent)
- aggregaat (academische initiële lerarenopleiding) (UGent)
- postgraduaat diabeteseducator aan de (KHBO)