Body language - lichaamstaal lezen en gebruiken


Ga de uitdaging aan en spreek zonder woorden!
#080415
#Opleiding #Secretariaat en organisatie

Introductie

Wil je kunnen 'lezen' wat iemand denkt zonder dat er iets is gezegd? Wat je collega of leidinggevende voelt en denkt en dat je daarop kunt inspelen? Lichaamstaal kan je veel vertellen over iemands intenties en gemoedstoestand. Het bewust worden van de non-verbale signalen van jezelf en van een ander helpen je effectiever te communiceren.

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Je zult snel merken dat je er veel voordeel van hebt, omdat je de ander sneller begrijpt en gemakkelijker kunt samenwerken. Je omgeving reageert positief en je competenties worden hoger ingeschat. Ga de uitdaging aan en spreek zonder woorden!

Omschrijving

Wist je dat meer dan 70% van het effect van een boodschap wordt gecreëerd door non-verbale signalen zoals lichaamshouding, stem, intonatie, mimiek, positionering, ...? En bovendien: jouw lichaam liegt nooit! Toch blijkt dat de meeste mensen tijdens gesprekken nauwelijks gebruikmaken van de belangrijke informatie die lichaamstaal geeft.

Nochtans, als je weet waar je op moet letten, kun je gaan interpreteren want deze informatie vaak veel meer prijs dan het gesproken woord. Houding en een aantal kleine gebaren verklappen al heel veel. Het is handig als je iemands gemoedstoestand kunt peilen. Want als je een lichaamstaal leert lezen, kan je een gesprek de goede kant op sturen.  

En het werkt in beide richten. Wat vertel ik met die van mij?

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze training is bestemd voor jij die doelgerichter wil communiceren en je bewust wil zijn van je eigen houding, mimiek en uitstraling in contacten met je collega's, klanten, burgers en leveranciers.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist.

body-language-2-4_2008-415.jpg

Programma

 • Basisregels van verbale en non-verbale communicatie
 • Je bewust worden van uw eigen lichaamstaal
 • De 'woorden' van lichaamstaal
 • Wisselwerking tussen gedachten, houding, taal en gevoelens
 • De kracht van de eerste indruk
 • Lichaamstaal lezen bij anderen
 • Bewust en onbewust signalen en uitstraling opvangen
 • Lichaamstaal in interactie
 • Bewegingsruimte, grenzen en eigen ruimte
 • Spelen met houding, mimiek, gebaren en stem

Het boek "Non-verbale communicatie dat spreekt", geschreven door je docent Pieter De Smet, krijg je er gratis bij. In dit boek ontleedt Pieter jouw lichaamstaal in zijn gekende no-nonsense stijl en onderwerpt hij ook jouw verbale communicatie aan een grondige analyse.

Opgelet: Deze opleiding wordt georganiseerd door onze partner Skilliant. Het erkenningsnummer voor Skilliant is DV.O214464.

Lesdata

Datum Startuur Einduur
donderdag 27/04/2023 13:30 16:30
donderdag 04/05/2023 13:30 16:30

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

 • Campus Gent NETWORKS TWO
 • Raymonde de Larochelaan 13
 • 9051 Gent
Bekijk op Google Maps

Contact

 • T: 078/353 653
 • Sofie@syntrawest.be

Prijsinfo

Werkzaam in de publieke sector of social profit? Dan kunnen we u inschrijven aan 230 euro excl. btw.  

Inclusief het boek van docent Pieter De Smet "Non-verbale communicatie dat spreekt".

2008-415-2-OmschrijvingDocent-1.jpg

Pieter De Smet put uit meer dan 30 jaar (bedrijfs)ervaring op commercieel, communicatief en beleidsmatig niveau. Hij is actief als docent aan de hogeschool Vives, en zaakvoerder van het consultancybureau Pidesco. Tevens is hij auteur van 7 boeken zoals 'Verkopen is meer dan een werkwoord' (Acco), 'Prijs je rijk', (Acco), en 'Non-verbale communicatie dat spreekt'. Een aantal referenties : BNP Parisbas Fortis; Fagron; Linum; Vanomobil; Van Marcke; Beltrami; ...

"Wij vertellen elkaar veel meer dan we zelf bewust zijn. De gevolgde opleiding reikt me de middelen om mijn verhaal kracht bij te zetten en om méér uit alle communicatie te halen. Nu is het enkel nog oefenen, oefenen en oefenen."

Bart Taelemans, Expert commissioning & maintenance, Ingenium

"De opleiding gaf me een heel interessante kijk op de achterliggende mechaniek van een éénduidige communicatie. Vanzelfsprekend zijn er de algemene beginselen van lichaamstaal die iedereen kent, maar de manier waarop de materie gebracht werd, maakte de twee lesavonden de moeite waard."

Jurgen Vantornout, Afgevaardigd bestuurder Establis

"De opleiding is leerrijk, verrassend en op een leuke manier gebracht met voorbeelden, een rollenspel. Eigenlijk een must voor iedereen die vaak in contact komt met mensen. Als zaakvoerder kom ik dagelijks in contact met klanten en door de tips voel ik me nu ook zelfzekerder want ze werken. Ik voel sneller aan wat klanten willen en dat is belangrijk voor mij."

Bjorn De Smedt, Zaakvoerder, I'LL FIXIT

"Deze cursus maakte mij op een aangename en boeiende manier nog meer bewust van de noodzaak aan een goed gebruik van mijn lichaamstaal op de werkvloer. Je lichaamstaal stuurt immers niet alleen doordacht maar ook ondoordacht heel wat info door naar de collega's. De heel concrete tips van de lesgever verhoogt onze persoonsintelligentie, waardoor we ook beter de mensen kunnen "lezen" in de toekomst."

Christophe Remaut, Technisch adviseur- staflid 1ste graad, dé Gastronomisch

Docent aan het woord

We bereiden toekomstige fietshandelaars effectiever voor op duurzaam ondernemen in de sector en leren hen ook het internetondernemen aan.

Kenny

See you on