#120389
#Opleiding #Multimedia

Google Analytics

Introductie

Je kunt allerlei statistieken meten van je website, maar hoe gebruik je deze nu optimaal en stem je deze af op je eigen behoefte? Tijdens deze training wordt stap voor stap uitgelegd hoe je Google Analytics succesvol kunt opzetten en inrichten voor je eigen website. Je leert hoe je goede analyses en verschillende rapportages kunt maken. Maar ook hoe je de statistieken moet interpreteren en vertalen naar verbeteringen voor je website en online internetcampagnes. Deze Google Analytics training geeft antwoord op de meest gestelde vragen. En je gaat hands-on aan de slag met je eigen account.

Omschrijving

Deze training is bedoeld voor bedrijven en zelfstandigen die Google Analytics willen gaan gebruiken en beter willen inrichten en toepassen voor hun eigen internetsituatie.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Webmasters, web developers, contentbeheerders, communicatiemedewerkers en mediaprofessionals die Google Analytics professioneel willen leren gebruiken

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist.

Toelatingsvoorwaarden

Voor de training heb je toegang nodig tot een Analytics-account als beheerder.

Methodologie

De cursus wordt klassikaal gegeven in groepen van maximum 14 personen. Je kunt dus rekenen op maximale persoonlijke aandacht. Na de theoretische uitleg werk je aan praktijkoefeningen. Je ontvangt ook lesmateriaal als ondersteuning van de praktijklessen. De hierboven genoemde informatie betreft het open cursusaanbod.

OP ZOEK NAAR EEN PRIKKELENDE MAATTRAINING OF BEGELEIDING?

Om uw persoonlijke of bedrijfsgebonden groeiambities waar te maken kan u op ons vertrouwen. Wat uw uitdaging ook is, vinden binnen ons ruime netwerk van ervaren vakspecialisten en -trainers beslist de mensen met wie u uw doelstellingen kan bereiken. Vertrekkend vanuit uw behoeften, visie en strategie ontwikkelen wij een oplossing volledig afgestemd op uw noden en wensen. Onze hands-on aanpak zorgt ervoor dat u praktische en bruikbare oplossingen hebt die onmiddellijk toepasbaar zijn.

Bovendien bepaalt u ook mee de best geschikte organisatievorm qua locatie, tijdstip en duur. De opleidingen en begeleidingen kunnen worden georganiseerd in uw bedrijf, op één van onze campussen of op een andere locatie naar uw keuze. Ook na uw opleiding of begeleiding wordt u nog verder ondersteund. Verbeteringen en veranderingen vragen immers continue aandacht. Dit zorgt er dan ook voor dat u volgens de juiste stappen verderop kan en uw investering blijft renderen. Bovendien kan u als zelfstandige of onderneming gebruik maken van 40% korting via de KMO-portefeuille.

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

In deze workshop worden de ins-en-outs behandeld van Google Analytics. Met behulp van deze tool kan het gebruik van een website (of online nieuwsbrief) eenvoudig gemeten worden. Door de juiste inrichting te maken in Google Analytics kan je zelf eenvoudig de verbeterpunten aanwijzen in de website om digitale bezoekers beter van dienst te zijn.

Programma

  • Hoe integreer ik Google Analytics volledig in mijn site?
  • Welke informatie kan ik uit Google analytics halen?
  • Hoe giet ik de Google Analytics statistieken in kritische succesfactoren?
  • Hoe koppel ik Google Analytics aan mijn Google adwords campagne?
  • Hoe helpt Google Analytics mij om de return van promotiecampagnes te meten?