#100889
#Opleiding #Kunst en ambacht
NIEUW

Preflighten en maken van gebruiksklare PDF-bestanden

Omschrijving

Adobe maakt met Acrobat steeds meer een handreiking naar de grafische gebruikers van het PDF-formaat. Er zit in iedere nieuwe versie weer een duidelijke toegevoegde waarde in het pakket voor mensen die grafische toepassingen hebben met dit programma. Zelfs zo veel dat het nu opties biedt waarmee we meer zekerheid hebben over de drukbaarheid van het desbetreffende PDF-bestand. Wij leren je hoe je dit gereedschap in je voordeel kunt laten werken. Het aanleveren van bestanden aan de drukker in een willekeurig Acrobat PDF-formaat is namelijk niet voldoende: Certified PDF, PDF/x en Preflighting is de norm. Het aanleveren van een correcte PDF betekent meer zekerheid dat een deadline gehaald wordt, en dat de opdracht zonder meerkosten of problemen gerealiseerd wordt. Voor de ontvanger van deze PDF betekent het dat een risico op persstilstand minimaal is, zodat ook de persplanning niet in het gedrang komt.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Medewerkers in grafimedia bedrijven die (willen) werken met Adobe Acrobat en PDF.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist.

Bijkomende info

GRAFOC komt tussen in de opleidingsinspanningen van bedrijven voor hun PC130 arbeiders. De tegemoetkoming kan variëren tussen 1.500 en 5.750 euro. Is er een goedgekeurd bedrijfsopleidingsplan, dan kan dit gaan van 1.875 tot 8.000 euro. Volgt u als arbeider PC130 een jobgerelateerde opleiding op eigen initiatief, dan komt GRAFOC tot 250 euro per jaar tussen in je opleidingskosten. Surf naar www.grafoc.be of stuur een e-mail naar info@grafoc.be voor alle info.

Methodologie

De cursus wordt klassikaal gegeven in groepen van maximum 14 personen. Je kunt dus rekenen op maximale persoonlijke aandacht. Na de theoretische uitleg werk je aan praktijkoefeningen. Je ontvangt ook lesmateriaal als ondersteuning van de praktijklessen. De hierboven genoemde informatie betreft het open cursusaanbod.

OP ZOEK NAAR EEN PRIKKELENDE MAATTRAINING OF BEGELEIDING?

Om uw persoonlijke of bedrijfsgebonden groeiambities waar te maken kan u op ons vertrouwen. Wat uw uitdaging ook is, we vinden binnen ons ruime netwerk van ervaren vakspecialisten en -trainers beslist de mensen met wie u uw doelstellingen kan bereiken. Vertrekkend vanuit uw behoeften, visie en strategie ontwikkelen wij een oplossing volledig afgestemd op uw noden en wensen. Onze hands-on aanpak zorgt ervoor dat u praktische en bruikbare oplossingen hebt die onmiddellijk toepasbaar zijn.

Bovendien bepaalt u ook mee de best geschikte organisatievorm qua locatie, tijdstip en duur. De opleidingen en begeleidingen kunnen worden georganiseerd in uw bedrijf, op één van onze campussen of op een andere locatie naar uw keuze. Ook na uw opleiding of begeleiding wordt u nog verder ondersteund. Verbeteringen en veranderingen vragen immers continue aandacht. Dit zorgt er dan ook voor dat u volgens de juiste stappen verderop kan en uw investering blijft renderen. Bovendien kan u als zelfstandige of onderneming gebruik maken van 50% korting via de KMO-portefeuille.

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

In deze training behandelen we de diverse grafische aspecten van Acrobat en PDF-bestanden: de aanmaak, het gebruik, de controle en verdere verwerking ervan. Veel technische aspecten komen daarbij aan bod (o.a. zoals Certified PDF, PDF/x, Preflighting), maar ook aspecten die van belang zijn voor Acrobat en PDFs in de genererende software (Adobe Illustrator, Photoshop, InDesign en QuarkXPress) en ondersteunende software (Adobe Distiller en Enfocus). De training is praktisch ingesteld en heeft een grafisch professionele doelstelling.

adobe-acrobat-pdf-workflow-1-1_2010-889.jpg

Programma

  • Wat verhelderende achtergrondinformatie over het PDF-bestandsformaat
  • De mogelijkheden van Acrobat Distiller en enkele essentiële instellingen
  • PDF maken m.b.v. Instant PDF en (foute?) mogelijkheden van Mac OS X
  • Andere wijzen om tot een PDF te komen (verschil: printen of exporteren)
  • De (steeds uitbreidende) "ISO" standaard PDF/X en de controle-criteria
  • Controle d.m.v. Pitstop-profielen of Preflighting in "front-end" programmatuur
  • Opzet eigen (opdracht)profielen voor Acrobat en Enfocus en eigen Action-lists
  • Speciale problemen: kleurscheiding en controle/verwerking van transparantie
  • Specifieke wensen van de cursist