2-daagse glazuuropleiding van het glazuurproces


Een glazuur maakt (of kraakt) je creatie! ism Tuinatelier Karen
#220468
#Opleiding #Kunst en ambacht
NIEUW

Omschrijving

Duizenden glazuurrecepten liggen vandaag binnen handbereik. We laten ons graag leiden door die ultieme foto en proberen vervolgens het bijhorende recept uit. We vullen onze oven, ons (on)geduld wordt op de proef gesteld en we kijken vol spanning uit naar dat WAW- effect bij het openen van de oven ...

Helaas komen we vaak tot een ander (teleurstellend) resultaat en is de oven de kop van jut.

De omslag blijkt in realiteit niet zo simpel of reproduceerbaar te zijn maar hoe komt dat?

KENNIS IS MACHT

Een glazuur is meer dan een recept! In deze 2 daagse opleiding willen we graag onze theorie- en praktijkkennis delen en jullie stap voor stap begeleiden doorheen het glazuurproces. Hier leer je glazuren zelf samenstellen.

Voor deze opleiding werken we samen met Tuinatelier Karen: Karen Reddé (keramist) en Jan Steyaert (chemist).

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding is zowel voor beginners als voor mensen met ervaring die hun kennis willen uitbreiden, hun glazuren willen leren analyseren en verbeteren maar ook voor mensen die thuis zelf van start willen gaan en glazuren willen maken aan de hand van een recept.

Maximum 10 personen.

Let op: deze cursus is niet geschikt voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.

Voorkennis

Geen voorkennis rond glazuren vereist.

Bijkomende info

Wat breng je zelf mee:

  • Short en handdoek
  • FFP2/FFP3 mondmasker
  • notitieboekje
glazuren-1-3_2022-468.jpg
glazuren-1-2_2022-468.jpg
glazuren-1-1_2022-468.jpg

Programma

Wat kan je verwachten:

  • We maken kennis met de ingrediënten van een glazuur en hun eigenschappen, hoe beïnvloeden ze het resultaat en in welke verhouding worden ze gedoseerd? Op welke temperatuur stellen we de oven in? Hoe lezen we een glazuurrecept af?
  • Hoe gaan we veilig en efficiënt aan de slag in onze glazuurkeuken, hoe richten we ze in? wat zijn onze benodigdheden? hoe verloopt de bereiding? (theorie én praktijk)
  • Alles rond voedselveiligheid komt uitvoerig aan bod.
  • We bespreken en analyseren samen onze resultaten.
  • Na de cursus krijg je de recepten mee naar huis en maak je enkel nog goeie duurzame, voedselveilige glazuren.
  • De cursus wordt ook een paar dagen voor aanvang doorgestuurd via mail.

Opgelet: deze opleiding wordt georganiseerd door onze partner Skilliant. Het erkenningsnummer voor Skilliant is DV.O214464.

Lesdata

Datum Startuur Einduur
maandag 13/03/2023 09:30 12:30
maandag 13/03/2023 13:00 16:00
maandag 20/03/2023 09:30 12:30
maandag 20/03/2023 13:00 16:00

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

  • Syntra West Brugge
  • Spoorwegstraat 14
  • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • Sofie@syntrawest.be

Cursusmateriaal

Alle materialen, glazuurbak van testtegeltjes is inbegrepen in de kostprijs.

Grondstoffen

Alle grondstoffen zijn inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Docent aan het woord

De opleiding dispatcher bieden we aan via afstandsleren en contactlessen.

Dirk

See you on