Interieurstylist - voltijdse dagopleiding


Iedereen met ambitie, enthousiasme én een passie voor interieurstyling welkom.
#220008
#Opleiding #Interieur

Introductie

Komend cursusjaar bieden we de herwerkte opleiding Interieurstyling voor het eerst overdag aan. Op deze manier kan je binnen het jaar jouw professionele droom waarmaken.

De lessen gaan door op maandag, dinsdag en donderdag. Op woensdag en vrijdag werk je thuis aan jouw opdrachten, een beroep aanleren is namelijk een voltijdse opdracht.

Deze planning kan gewijzigd worden om beursbezoeken, bedrijfsbezoeken e.d. mogelijk te maken.

Omschrijving

Interieurstyling what's in a name?

Na het volgen van deze veelzijdige opleiding zijn er verschillende mogelijkheden.

Je kunt aan de slag gaan als kleuradviseur. Het gebruik van kleur is bepalend voor de sfeer binnen een interieur. Als kleuradviseur zal je klanten begeleiden in het maken van een doordachte kleurkeuze en combinaties. Daarnaast geef je hen ook mee welke verf aangeraden wordt voor welk project.

Je kunt nog een stapje verder gaan en tegelijk het interieur van een klant gaan (re-)stylen. Als Interieurstylist ben je op de hoogte van de laatste trends en heb je inzicht in de verschillende interieurstijlen. Je richt ruimtes in, rekening houdend met de beschikbare materialen en de vormgeving die in een specifiek interieur kunnen worden toegepast (raamdecoratie, behang, vloer, verlichting). Je maakt een stylingadvies op maat van jouw klant, rekening houdend met zijn of haar wensen.

Daarnaast zijn er verschillende modules die je de kans geven om verder te specialiseren binnen een bepaalde niche:

Fotostyling:

Als fotostylist bepaal je de sfeer en locatie, denk je na over licht en accessoires en doe je de shopping voor een fotoshoot. Op de locatie ben je als fotostylist verantwoordelijk voor het stylen van de set.

Eventstyling:

Als eventdesigner of event stylist ben je de creatieve geest die het verschil maakt in de beleving van evenementen zoals beurzen, festivals, congressen, sportevenementen, culturele evenementen, incentives en feesten. Binnen het kaders van een concept/thema en een eventplan zorg je voor het selecteren van de te gebruiken kleuren, materialen, posters, stoffen, meubels, planten, bloemen...

Vastgoedstyling:

Als vastgoedstyliste sta je mee in voor het verkoopklaar maken van een pand. Dit kan gaan om een project, maar anderzijds ook om een particuliere woning. Je speelt in op beleving en sfeer en helpt er zo voor zorgen dat het pand snel een nieuwe eigenaar vind.

Business-styling:

Binnen business-styling focussen we op de styling van een professionele omgeving. Hierbij houden we rekening met aspecten als akoestiek, ergonomie, toegankelijkheid, veiligheidsvereisten specifiek voor bedrijven. We voorzien hier de mogelijkheid om voor een project binnen een specifieke sector te kiezen.

Textielstyling:

Gebruik van verschillende stoffen en textiel bezorgen een interieur net dat tikkeltje meer warmte én karakter. Als textiel-adviseur begeleid je je klant tijdens het maken van de juiste keuzes. Textielwarenkennis essentieel bij het geven van een goed stoffenadvies. Alles binnen de module is erop gericht dat je als interieurstylist de opgedane kennis direct en praktisch kunt toepassen binnen de opkomende marktvraag en opdrachten.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Jong of oud, man of vrouw? Maakt helemaal niets uit. Onze cursisten zijn mensen met verschillende achtergronden, vooropleidingen of werkervaringen. Ook studenten zonder voorkennis zijn welkom. De variatie in de groepen maakt de opleiding nog interessanter.

Bij Syntra West is iedereen met ambitie, enthousiasme én een passie voor styling welkom.

Twijfel je nog of deze opleiding iets voor jou is? Kom dan langs in één van onze campussen of infomomenten.

Voorkennis

Voorkennis is niet vereist, ruimtelijk inzicht, tekenvaardigheid én rekenvaardigheden zijn evenwel nodig.

Daarnaast verwachten we van cursisten dat ze reeds vlot met een computer kunnen werken. Kennis van het microsoft-pakket (Word, Excel, Powerpoint) is een absolute must.

Bijkomende info

Dit is een opleiding waarvoor je naast de lesuren nog de nodige tijd zult moeten voorzien voor het afwerken van bepaalde opdrachten (12u/week).

Opgelet: deze opleiding is gericht naar het stylen van een project of interieur (kleuren, afwerking, meubilair, accessoires, …).

Gaat je interesse eerder uit naar de technische en structurele aspecten van een interieur? Dan raden wij je de dagopleiding Interieurinrichter aan.

Methodologie

Elke module binnen dit traject wordt gegeven door een docent met ervaring binnen het vak.

De focus ligt steeds op praktijk en toepasbaarheid binnen het beroep.

Buiten de lessen werk je aan je projecten en opdrachten (voorzie hiervoor minimaal 12 uren per week).

Wij geven de voorkeur aan fysieke lessen op onze campus, ervaring leert dat binnen het kader van deze opleiding dit een absolute meerwaarde is.

Wanneer noodzakelijk, kan er overschakeld worden naar blended learning.

styling-1-1_2022-8.jpg
styling-1-3_2022-8.jpg
stylingkleurstudie-1-2_2022-8.jpg

Programma

Dit traject is modulair opgebouwd, volgende modules komen binnen dit traject aan bod:

 • Basis algemene kleurenleer (20u)
 • Manueel tekenen en schetsen van interieurs (32u)
 • Moodboarding, visuele communicatie en trendwatching (32u)
 • Kleurgebruik in interieur - Kleuradvies (52u)
 • Digitaal tekenen en renderen van interieurs (40u)
 • Interieurstyling (52u)
 • Fotostyling (24u)
 • Business-styling (24u)
 • Vastgoedstyling (24u)
 • Eventstyling (24u)
 • Textielstyling (24u)

 

Modules zijn vrijstelbaar mits aantoonbare ervaring of reeds eerder behaalde diploma's. Gedetailleerde info omtrent vrijstelling kan je via een info-aanvraag verkrijgen.

Examen

Aan het einde van deze opleiding zal je een volledig project moeten uitwerken.

Dit project wordt verdedigd voor een professionele jury en één van de spildocenten.

Begindatum Lesdata
03/10/2022 Bekijk lesdata

Locatie

 • Syntra West Brugge
 • Spoorwegstraat 14
 • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

 • T: 078/353 653
 • Sofie@syntrawest.be

Getuigschrift

Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Als je daarnaast ook voor de cursus ondernemerschap slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen.

Het getuigschrift wordt enkel toegekend aan deelnemers die regelmatig de lessen bijwonen, slagen voor de examens/opdrachten van de verschillende modules, een eindwerk maken en dat met succes verdedigen voor een jury.

Cursusmateriaal

De syllabi worden digitaal ter beschikking gesteld op het online cursistenplatform. Je kunt deze uitprinten of je brengt een laptop mee naar de theorieles.

Voor de lessen digitaal tekenen breng je jouw laptop (voldoende opgeladen) mee naar de les.

Syntra West voorziet een studentenlicentie van Sketch'up per opleidingsjaar, deze is inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Grondstoffen

De cursist zorgt zelf voor het nodige tekenmateriaal, materiaal voor moodboards, presentatiemateriaal,…

Er zal je ook regelmatig gevraagd worden documentatie te verzamelen.

Bedrijfsbezoeken en/of uitstappen zijn niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Docent aan het woord

Door de intensieve samenwerking met andere deskundigen, kunnen deelnemers rekenen op hedendaagse en boeiende lesonderwerpen.

Marcus

See you on