#180734
#Opleiding #Informatica

Leren Programmeren - Workshop

Introductie

Programmeur is een knelpuntberoep. Als je kan programmeren, heb je dus onmiddellijk toegang tot openstaande jobs op de arbeidsmarkt. Dit zorgt ervoor dat werkzoekenden of jongeren met voldoende analytisch denkvermogen overwegen om programmeur te worden of een carrièreswitch te maken.

Programmeren is dé basisvaardigheid van de toekomst. Het wordt ook wel het nieuwe lezen en schrijven genoemd. Het enige wat je nodig hebt om te leren programmeren is een computer én de wil om in jezelf te investeren.

Het leerproces is stevig, vraagt doorzettingsvermogen en tijd, maar biedt goede kansen op een boeiende job in de digitale wereld.

Omschrijving

In deze GRATIS kennismakingsworkshop krijg je door middel van eenvoudige en afgelijnde oefeningen de basisprincipes van programmeren onder de knie. Het is de bedoeling dat je door deze module ontdekt of programmeren iets voor jou is.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

 • Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van programmeren?  
 • Ben je minimum 17 jaar?
 • Dan is deze workshop iets voor jou!

Voorkennis

Voor deze workshop wordt uiteraard geen programmeerkennis vooropgesteld. Wel wordt verwacht dat je vertrouwd bent met de courante handelingen met een computer.
Om een programmeur te worden, moet je vooral leer- en nieuwsgierig zijn.

Bijkomende info

Deze workshop maakt onderdeel uit van het ESF-project "From Practice-Oriented Trainings To Employable IT Experts".

Het doel van het project is onder andere om de arbeidsparticipatie in de ICT-sector te vergroten door nieuwe potentiële kandidaten te laten kennismaken met programmeren.

De mogelijke jobs in deze sector zijn divers, maar vaak nog ongekend. Toch zal de komende jaren de nood aan  opgeleide IT-professionals blijven toenemen. Het is dan ook cruciaal om een ruime doelgroep bewust te maken van de toekomstmogelijkheden binnen de IT-sector. Ook vrouwen maken deel uit van deze doelgroep, ondanks hun huidige lage vertegenwoordiging in de IT-sector. Slechts 10% van de IT-professionals is een vrouw. Ook de aantallen van IT-studenten in het hoger onderwijs duiden echter op weinig verandering. Vrouwen maken slechts 4 tot 6% uit van het totaal aantal informatica-studenten. Dit kan anders en beter!

Door middel van dit project willen we meisjes en vrouwen bewust maken van de cruciale rol die ze kunnen opnemen in de ontwikkeling van IT. Zo was de eerste 'programmeur', Ada Lovelace, zelf een vrouw! Ook nu zijn er natuurlijk vrouwen die hun steentje bijdragen als programmeur. Door vrouwen te laten proeven van de mogelijkheden, willen we IT toegankelijker maken voor een brede groep, met het oog op reële tewerkstellingsmogelijkheden.

Methodologie

De lessen worden georganiseerd in een pc-lokaal. Je hoeft bijgevolg geen eigen laptop mee te nemen.

esf-1-2_2018-734.jpg
programmeren-1-1_2018-734.jpg

Programma

Door middel van een hands-on quick start tutorial leer je een Windows-desktop-applicatie maken met Visual Studio.

Tijdens dit opbouwend stappenproces maak je kennis met de basisprincipes van het programmeren en leer je deze meteen ook je nieuwe inzichten in eenvoudige contexten toepassen.
Een pc-lokaal wordt voorzien. Een eigen laptop is niet nodig.

Lesdata

Datum Startuur Einduur
zaterdag 24/08/2019 10:00 11:30

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

 • Syntra West Brugge
 • Spoorwegstraat 14
 • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

 • T: 078/353 653
 • F: 050/403061
 • info@syntrawest.be

Prijsinfo

Deze workshop is volledig gratis.

Lesdata

Datum Startuur Einduur
zaterdag 24/08/2019 10:00 11:30

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

 • Syntra West Kortrijk
 • Doorniksesteenweg 220
 • 8500 Kortrijk
Bekijk op Google Maps

Contact

 • T: 078/353 653
 • F: 050/403061
 • info@syntrawest.be

Prijsinfo

Deze workshop is volledig gratis.