Intervisie voor vertrouwenspersonen - bijscholing
De invloed van de gewijzigde wetgeving.
Introductie
Psychosociale risico’s worden nu omschreven als 'de kans dat werknemers psychische schade ondervinden, al dan niet gepaard gaande met lichamelijke schade als gevolg van blootstelling aan elementen van arbeidsorganisatie, -inhoud, -voorwaarden, -omstandigheden, interpersoonlijke relaties op het werk, waarop de werkgever een impact heeft en die objectief een gevaar inhouden op het werk’.
Binnen de preventie van deze risico’s krijgen de verschillende partners in de werkomgeving een belangrijke rol toebedeeld.
Wat kent men na het volgen van deze opleiding?
Na deze terugkomsessie heb je inzicht in de gewijzigde wetgeving en de invloed ervan op jouw opdrachten als vertrouwenspersoon.
Omschrijving
Deze bijscholing heeft tot doel bestaande vertrouwenspersonen de vereiste kennis en vaardigheden bij te brengen om de functie van vertrouwenspersoon te kunnen blijven uitoefenen (Wet van 4 augustus 1996 betreffende het welzijn van de werknemers bij de uitvoering van hun werk en K.B. van 10 april 2014 betreffende de preventie van psychosociale risico's op het werk).
SBM organiseert vier maal per jaar de vier uur verplichte bijscholing voor vertrouwenspersonen op verschillende locaties en online via live webinar. De andere data en locaties kun je vinden bij de praktische gegevens.
Voor wie is deze opleiding bestemd?
Medewerkers die de functie van vertrouwenspersoon uitoefenen en in het verleden reeds een opleiding hebben gevolgd moeten deze bijscholing wettelijk verplicht volgen.

Programma
Psychosociale risico's worden nu omschreven als 'de kans dat werknemers psychische schade ondervinden, al dan niet gepaard gaande met lichamelijke schade ten gevolge van blootstelling aan elementen van arbeidsorganisatie, -inhoud, -voorwaarden, -omstandigheden, interpersoonlijke relaties op het werk, waarop de werkgever een impact heeft en die objectief een gevaar inhouden op het werk'.
Binnen de preventie van deze risico's krijgen de verschillende partners in de werkomgeving een belangrijke rol toebedeeld.
Medewerkers die de functie van vertrouwenspersoon uitoefenen in het kader van bovenstaande wetgeving en in het verleden reeds een opleiding hebben gevolgd moeten deze bijscholing wettelijk verplicht volgen.
Om te voldoen aan de jaarlijkse verplichting omvat de bijscholing volgende aspecten:
- Opfrissing gespreks- en bemiddelingsvaardigheden
- Supervisie (uitwisseling van ervaringen en bespreken praktijkgevallen)
Opgelet: Deze opleiding wordt georganiseerd door onze partner Skilliant. Het erkenningsnummer voor Skilliant is DV.O214464.
Lesdata
Datum | Startuur | Einduur |
---|---|---|
donderdag 16/03/2023 | 09:00 | 12:00 |
Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.
Contact
- T: 078/353 653
- Sofie@syntrawest.be
Zita Deplae is preventieadviseur gespecialiseerd in psychosociaal welzijn op het werk van Liantis, externe dienst voor preventie en bescherming op het werk.
Alles in orde!
Peeters Philippe gemeente Bredene
Zeer goede intervisie, was leerrijk
Myrianne Huysentruyt