#050584
#Club #HRM

Club Personeelsmanagers

Omschrijving

HR-verantwoordelijken zijn in hun organisaties veelbevraagde, drukbezette managers, die in de noodzaak naar permanente vorming en actualisatie een combinatie wensen van professionele contact- en discussiemogelijkheden met collega's, confrontatie van de eigen visie met die van specialisten en ervaringsuitwisseling. De SBM "Club Personeelsmanagers" voldoet reeds 30 jaar aan deze behoefte. De Club Personeelsmanagers telt momenteel 42 leden.

De sessies vinden overwegend plaats in Brugge (Weinebrugge) en een paar keer op wisselende locaties in West-Vlaanderen (Mercurehotel Roeselare, en gastlocatie).

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deelname is bedoeld voor HR-directeuren, HR-business partners en alle experten die eindverantwoordelijkheid opnemen binnen de HR-afdeling van een bedrijf of organisatie.

Nieuwe leden kunnen deelnemen na het bezorgen van hun c.v. aan:

SBM - Club Personeelsmanagers, t.a.v. Patrick Vanhaecke.

Spoorwegstraat 14, 8200 Brugge (Sint-Michiels), tel. (050)40 30 97 of e-mail: patrick.vanhaecke@sbm.be

De beslissing wordt genomen door het voorzittersteam.

Bijkomende info

Wildcard

Elk lid beschikt over een 'netwerkkaart' waarmee hij/zij éénmaal per jaar een netwerkcollega gratis kan laten kennismaken met de Club Personeelmanagers. (behalve voor de sessie van juni).

Stuurgroep

Het programma wordt opgemaakt samen met een tiental stuurgroepleden en heeft oog voor actualiteit, specifieke vaardigheden, cognitieve kennis, wetgeving en specialisatie.

 

Programma

Sessie 1: 16 sept 2019: De CEO aan het woord over mensgericht ondernemen

Spreker: Pascale Vandamme, Managing Director Dell EMC Belux com and Head of EMEA Nato & Nato Alliances

Pascale Van Damme was acht jaar managing director van Dell BeLux. Daarvoor stuurde ze de public sales equipes in België en later de hele emea-regio aan. Voor ze bij Dell aan de slag ging, bekleedde ze al verschillende sales- en managementposities bij Base, Proximus en TNT Express. In 2014 ontving ze van Data News de ICT Woman of the Year award: het 'women in it' onderwerp ligt haar nog steeds nauw aan het hart. Pascale werkt graag mee aan studieprogramma's en initiatieven die ervoor ijveren om meer meisjes warm te maken voor een latere job in de ict-industrie. Sinds 2016 is Pascale Van Damme ook voorzitter van Agoria digital industrie. Ze brengt haar visie op mensgericht ondernemen.

Sessie 2: 14 okt 2019: De rol van HR

Spreker: Dirk Buyens, Director Open Exec Education / full professor at Vlerick Business School/ CEO Great Place to Work Belgium (GPtW).

Dirk Buyens is hoogleraar HR-management aan de Vlerick Management School. Met meer dan 25 jaar ervaring deelt hij zijn kennis en knowhow rond people management en strategische HR met studenten. Hij geeft zijn visie op de nieuwe en vernieuwende rol die HR zal spelen in de toekomst.

 

Sessie 3: 18 nov 2019: Sociale actualiteit voor HR-verantwoordelijken

Spreker: Stijn Demeestere, advocaat LAGA

De jaarlijkse afspraak met een sociaal jurist over de belangrijkste wijzigingen in het arbeidsrecht en de gevolgen voor ondernemingen en organisaties. Hij koppelt geruisloos wet aan praktijk. Een niet missen afspraak voor de HR-verantwoordelijke.

 

Sessie 4: 16 dec 2019: Welke is de rol van HR bij fusie en overname

Spreker: Sam Furnier, auteur, trainer en bedrijfscoach

Perfect Talent werd in 2010 opgericht door Sam Furnier en Eva Matton. Met hun jarenlange ervaring in het aansturen, inspireren en trainen van mensen zijn zij steeds op zoek naar wat jouw bedrijf drijft en hoe dit nog beter kan. Sam Furnier is ervaringsdeskundige in bedrijfsvoering en het motiveren en inspireren van teams. Hij is auteur van de managementsboeken ‘De olifant in de kamer’, ‘Geen grijze muis meer’ en ‘Hoe neem ik een bedrijf over’. Hij ontwikkelde ook het 'Furnier Identegratie model' gebruikt bij fusie- en changetrajecten en het spel 'M&A masters' om spelenderwijs de valkuilen en succesfactoren van overnames en overdrachten te leren kennen.

Sessie 5: 20 jan 2020: Bouwstenen voor sociale dialoog

Sprekers: Prof. Dr. Peggy De Prins, AMS, en mevr. Lieveke Norga, vakbondsverantwoordelijke ACV Kader at LBC-NVK

HR dichter bij de sociale partners brengen? En vice versa? Sociaal overleg innovatiever maken? Kan het, of is dit een brug te ver? Prof. Peggy De Prins (Antwerp Management School) formuleert tien bouwstenen voor een andere sociale dialoog. Ongetwijfeld inspiratie en voer voor discussie en reflectie. Ze gaat in debat met Lieveke Norga, vakbondsverantwoordelijke ACV. Het beloofd een boeiend debat te worden.

Sessie 6: 17 feb 2020: HR Digital Transformation

Spreker: Geert Van Gucht (Tamahris)

Heel veel bedrijfssectoren worden grondig getransformeerd door het gebruik van recente IT toepassingen, zo ook binnen het domein van Human Resources. Geert van Gucht legt ons uit wat HR Digital Transformation inhoudt en hij licht dit toe a.h.v. enkele concrete voorbeelden op het vlak van opleiding, prestatiemanagement en rekrutering. Geert Van Gucht is van opleiding master in de filosofie en master in information technology and operations Researh.  Hij heeft als HR professional meer dan 30 jaar ervaring in operationele en HR managementfuncties. In de afgelopen 10 jaar is zijn focus gericht op organisatorische veranderingen, optimalisatie van de hulpmiddelen en HR-technologie. Recentelijk is hij verantwoordelijk voor een groot HRIS transformatie programma binnen een internationale financiële groep.

 

Sessie 7: 16 maart 2020: Duaal leren als rekruteringstool

Spreker: Nick Leenaert, Talent Director / HR Director Group Services at Unilin

Unilin profileert zich als een open, vooruitstrevende en sterk op innovatie gerichte onderneming. Het beschikt over een moderne, state-of-the art productieomgeving waar in elke afdeling de laatste technologieën gebruikt worden. Opportuniteiten worden gegrepen en innovatie is dagdagelijkse kost. Waarin Unilin anders is? In het uitgesproken geloof dat een bedrijf met talent en menselijke drive het verschil maakt. Duaal leren wordt er sterk ingezet als rekruteringstool. Verneem hoe ze dat klaarspelen.

Sessie 8: 27 april 2020: Leadership in tijden van verandering

Spreker: Frank Manesse, gepassioneerde ondernemer in organisatie-ontwikkeling en educatie

De passie van Frank ligt in het bijdragen aan de ontwikkeling van mensen, organisaties en bedrijven door het faciliteren van een succesvolle reis om persoonlijke en organisatorische groei te bereiken.

Tijdens zijn 26 jaar professionele carrière heeft Frank internationale ervaringen opgebouwd op het gebied van onderwijs, verkoop, operations, management, consulting, human resources, innovatie en vooral in leiderschap en organisatieontwikkeling via verschillende functies in voornamelijk drie bedrijven: IBM, Ernst & Young en VF Corporation . Dankzij een verscheidenheid aan internationale ervaringen (Europa, Canada / VS, Azië / Pacific) en multidisciplinair werk heeft Frank een diep begrip van de impact van culturele diversiteit op management en leiderschap in zowel fysieke als virtuele bedrijfsomgevingen. Frank is in de loop der jaren afgestudeerd in de orthopedagogiek ('89), onderwijskunde ('92), bedrijfskunde ('96) en personeelszaken ('99).

Onlangs vervulde hij een Executive Masters in Consulting en Coaching for Change (Organisatiepsychologie) aan de INSEAD Business School ('12).

Sessie 9: 18 mei 2020: Intervisie onder de leden

In de loop van het jaar wordt bepaald welke topic of topics worden behandeld. Methode is eenvoudig: de stuurgroep bereidt voor, de leden leveren een actieve bijdrage. Bedoeling is uiteraard om kennis en ervaring te delen.

Sessie 10: 6 juni 2020: Afsluitend event

Deze opleiding wordt georganiseerd door onze partner SBM, cvba Skilliant.

Lesdata

Datum Startuur Einduur
maandag 17/09/2018 17:30 20:30
maandag 15/10/2018 17:30 20:30
maandag 19/11/2018 17:30 20:30
maandag 17/12/2018 17:30 20:30
maandag 21/01/2019 17:30 20:30
maandag 18/02/2019 17:30 20:30
maandag 18/03/2019 17:30 20:30
maandag 29/04/2019 17:30 20:30
maandag 20/05/2019 17:30 20:30
zaterdag 08/06/2019 17:30 20:30

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

  • Weinebrugge
  • Leikendreef 1
  • 8200 Sint-Andries
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be

Prijsinfo

KMO: met de KMO-portefeuille recupereert u  tot 40% van het deelnametarief. Voor gratis advies en begeleiding kan u contact opnemen met Nele De Witte op 078 35 36 38 of nele.dewitte@sbm.be