#040296
#Opleiding #Horeca

Super Sushi!

Oishi taberu

Omschrijving

Leer zelf sushi rollen tijdens deze leuke sushiworkshop. Je komt te weten hoe sushi ontstaan is en hoe je verschillende soorten sushi maakt.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Brasserie, restaurant, traiteurzaken

Methodologie

Dit is een workshop

Gelieve gepaste beroepskledij en klein materiaal ( klopper, spatel, pottenlikker, keukenmessen) mee te brengen.

Programma

Sushi bereidingen

Sessie 1:

  • Soorten sushi...
  • Enkele basisregels...
  • Basisbereiding sushirijst...
  • Japanse dipsausjes, marinades e.d...
  • Japanse mayonaise maken...
  • Maki sushi met zalm
  • Vegetarische sushi met pompoen en bloemkool
  • Sushirol met blauwvintonijn, mango en kikkomanjelly
  • Sushi met gerookte kip
  • Gandaham-sushi
  • Hollandse nieuwe nigiri's
  • Uramaki sushi met krokante uitjes en rosbief
  • Maki geitenkaas met spek
  • Gunkan steak tartare

Sessie 2 :

  • Maki sushi met zalm en ei
  • Nigiri sushi met ossenhaas
  • Sushi met truffel en ganzenlever
  • Uramaki sushi met rauwe ham en meloen
  • Sushi met finettes en Japans ei
  • Sushi van asperges met geroosterde pindas
  • Gefruite sushi met komkommer, avocado en buffelmozzarella, gemarineerde rode ui
  • Maki bierrol met aardappelen en mosterd
  • Spicy tempura roll
  • Uramaki sushi zalm teriyaki

2004-296-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Peter Vancoillie:

  • gastdocent Syntra West
  • chef hostellerie 't Gravenhof te Wijnendale