Pizzaiolo (pizzabakker)

Pizzaiolo in de maak, perfectie als smaak
  • icon Vanaf 27-05-2024
  • icon Brugge
  • icon 10 sessie(s)
  • icon 1040,60 incl. BTW
Schrijf in
  • icon Vanaf 27-05-2024
  • icon Brugge
  • icon 10 sessie(s)
  • icon 1040,60 incl. BTW

Introductie

Heb je ooit gedroomd van het creëren van de perfecte pizza?

Ben je klaar om de geheimen van authentieke Italiaanse pizzabereiding te onthullen?

Wil je je onderscheiden met overheerlijke pizza's in de wereld van culinair genot?

schrijf je dan nu in voor onze opleiding 'pizzabakker'.

Omschrijving

Het ideale deegrecept, de ideale mix van ingrediënten, de finesses van de bereiding van de pizza, de bodem zoals voorgeschreven voor de perfecte pizza.

In slechts één week tijd dompelen we je onder in de essentiële vaardigheden van een echte pizzabakker/pizzaiolo.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Pizzabakkers, bakkers, restauranthouders, traiteurs, ....

Methodologie

Je gaat in deze lessen actief aan de slag. Wil daarom aangepaste kledij/materiaal meebrengen, namelijk:

  • een schort en/of koksjas
  • 2-tal handdoeken
  • een officemes

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

Dag 1:

  • Geschiedenis van de pizza
  • De basis ingrediënten van de pizza: bloem, gist, water, olie en zout
  • Soorten bloem en hun specifieke eigenschappen
  • Het maken van een eerste deeg

Dag 2:

  • Het maken van een pizza classica
  • Het deeg van de pizza: handmatig, mechanisch, gisting, rijping en stijging van het deeg
  • Kneed- en roltechnieken
  • Apparatuur

Dag 3:

  • Het maken van een pizza in schaal en het oefenen van het stretchen van de pizza classica

Dag 4:

  • Het maken van een pizza napoletana en het stretchen van de pizza classica
  • Pizza topping: tomaat, mozzarella, kaas, olie, specerijen en kruiden, verschillende ingrediënten voor toppings: groenten, vlees, crème en ingeblikte producten

Dag 5:

  • Herhaling van de leerstof en een pizza bakken naar keuze voor enkele juryleden

Locaties en data


Vanaf 27-05-2024
10 sessie(s)
Schrijf in

€ 1040,60 incl. BTW

Planning

ma (27/05/2024) 09:30 - 12:30
ma (27/05/2024) 13:00 - 16:00
di (28/05/2024) 09:30 - 12:30
di (28/05/2024) 13:00 - 16:00
wo (29/05/2024) 09:30 - 12:30
wo (29/05/2024) 13:00 - 16:00
do (30/05/2024) 09:30 - 12:30
do (30/05/2024) 13:00 - 16:00
vr (31/05/2024) 09:30 - 12:30
vr (31/05/2024) 13:00 - 16:00

Duur

ma 27-05-2024 t.e.m. vr 31-05-2024

ADRES


Wil je meer weten?

FotoChantal Debusseré
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Cursusbegeleider

Chantal Debusseré

Stel je vraag

Ook interessant voor jou

  • KMO-portefeuille
  • Opleidingscheques
Deze opleiding bereidt mensen zonder voorkennis voor op het beroep van bakker-banketbakker en kneedt ze tot vakkundige ambachtslui.
  • icon 728,42 incl. BTW (1ste jaar)
  • icon Vanaf 17-09-2024
  • icon Brugge
  • icon 3 jaar