#180075
#Opleiding #Horeca

Hartige verrines

Vergeet de toastjes, de lepelhapjes en de schaaltjes met nootjes en chips

Introductie

Vergeet de toastjes, de lepelhapjes en de schaaltjes met nootjes en chips...

Serveer je hapjes in een glaasje en noem ze 'verrines'; ze presenteren mooi en kunnen makkelijk op voorhand klaargemaakt worden...

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Restaurateurs, horeca, slagerij, traiteurs

Methodologie

Dit is een workshop, gelieve gepaste kledij en klein materiaal mee te nemen (klopper, spatel, messen).

verrine-1-1_2018-75.jpg

Programma

Sessie 1

  • Tartaar van zeebaars met selder-komkommerjus en mosterdkaviaar
  • Sushi amuse in een glaasje
  • Verrine van meloen/rucola/italiaanse ham/Pecorino
  • Glaasje met gerookte paling, rode biet en appel
  • Oosterse zalm met wasabi en komkommer
  • Ganzenlever met konfijt en witlof
  • Carpaccio-anders geserveerd-rode portsaus
  • Tartaar van champignons

Sessie 2

  • Frisse mango-avocadosalade met rivierkreeftjes
  • Vitello tonato in een glaasje
  • Erwtenguacamole met hartige granola
  • Bavarois van tomaat met grijze garnalen
  • Couscous met zuiderse groenten, tartaar van gemarineerde zalm en olijfoliedressing
  • Crème brûlée van ganzenlever en perengelei
  • Mousse van camembert, zoetzuur kerstomaatje,, selder, abrikoos en pijnboompitten
  • Zacht gerookte paling met erwtencréme
2018-75-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Peter Vancoillie:

  • Docent restauranthouder Syntra West
  • Chef hostellerie 't Gravenhof te Wijnendale