#170286
#Opleiding #Horeca

Geen afval meer in de keuken: trash cooking NIEUW

Beperk je afval en maak meer winst

Omschrijving

In deze opleiding maak je als chef kennis met de gastronomische toepassing van etensesten. Dat het verder gaat dan het groen van prei gebruiken voor de soep spreekt voor zich. Van limonade tot gastronomisch gerecht: alles komt aan bod op een makkelijk toepasbare manier. Zo kan je achteraf aan de slag met de tools die aangereikt worden.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Restauranthouders, chefs, hulpkoks

Voorkennis

Je behaalde een erkend koksdiploma of ben reeds een aantal jaren actief als kok of hulpkok.

Methodologie

Workshop/demo: gelieve beroepskledij + klein materiaal (klopper, spatel, messen)  mee te brengen.

maximewillemszerofoodwastv-1-1_2017-286.jpg
maximewillemszerofoodwastv-1-3_2017-286.jpg
2017-286-1-AfbeeldingInDeKijker.jpg

Programma

Les 1: basis restverwerking:

  • Dranken en limonades
  • Zuurkool / Kimchi
  • Fermentatie van tomaten
  • DEMO: Kefir en Kombucha
  • ...

Les 2: Evaluatie en toepassingen:

  • Dark 'n Stormy met homemade gemberbier
  • Gelakt buikspek/Tempeh met gefermenteerde groenten
  • Sausen
  • Groentenoverschotten als werkmateriaal
  • Ketchup
  • ...
2017-286-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Maxime Willems is de oprichter van PROEF Foodlab. Een nieuw, innovatief foodconcept waar koks en foodies samenkomen om nieuwe projecten uit te testen. Maxime won in 2017 de cullinaire innovator award van Gault Millau in de categorie "Education" Op het vlak van foodwaste werkt Maxime reeds enige tijd smaen met Gert Demangeleer, chef van restaurant Hertog-Jan.