#170286
#Opleiding #Horeca

Geen afval meer in de keuken: trash cooking NIEUW

Omschrijving

In deze opleiding maak je als chef kennis met de gastronomische toepassing van etensesten. Dat het verder gaat dan het groen van prei gebruiken voor de soep spreekt voor zich. Van limonade tot gastronomisch gerecht: alles komt aan bod op een makkelijk toepasbare manier. Zo kan je achteraf aan de slag met de tools die aangereikt worden.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Restauranthouders, chefs, hulpkoks.

Voorkennis

Je behaalde een erkend koksdiploma of ben reeds een aantal jaren actief als kok of hulpkok .

Methodologie

Workshop/demo

Gelieve beroepskledij + klein materiaal (klopper, spatel, messen) mee te brengen

2017-286-1-Afbeelding-1-groot.jpg
2017-286-1-Afbeelding-2-groot.jpg
2017-286-1-Afbeelding-3-groot.jpg

Programma

Deze opleiding wordt opgesplitst in 2 voormiddagen:

Les 1: basis restverwerking:

  • Dranken en limonades
  • Zuurkool / Kimchi
  • Fermentatie van tomaten
  • DEMO: Kefir en Kombucha
  • ...

Les 2: Evaluatie en toepassingen:

  • Dark 'n Stormy met homemade gemberbier
  • Gelakt buikspek/Tempeh met gefermenteerde groenten
  • Sausen
  • Groentenoverschotten als werkmateriaal
  • Ketchup
  • ..

Datum Startuur Einduur
woensdag 17/10/2018 09:30 12:30
woensdag 17/10/2018 13:00 16:00

Data en prijzen onder voorbehoud van onverwachte wijzigingen.

Locatie

  • Syntra West Kortrijk
  • Doorniksesteenweg 220
  • 8500 Kortrijk
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be
2017-286-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Maxime Willems is de oprichter van PROEF Foodlab. Een nieuw, innovatief foodconcept waar koks en foodies samenkomen om nieuwe projecten uit te testen. Maxime won in 2017 de cullinaire innovator award van Gault Millau in de categorie "Education" Op het vlak van foodwaste werkt Maxime reeds enige tijd smaen met Gert Demangeleer, chef van restaurant Hertog-Jan.