#110668
#Opleiding #Horeca

Frituuruitbater

Friet of geen friet!

Introductie

Deze opleiding is uniek in West-Vlaanderen!

Omschrijving

Dit is een ondernemersopleiding die kadert in de actie van NAVEFRI (Nationale Vereniging voor Frituuruitbaters) om dit beroep te herwaarderen en de frituristen te wapenen tegen de concurrentie van fastfoodbedrijven. Tevens zal de gevestigde frituuruitbater talrijke tips kunnen opsteken.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

  • Je bent minimum 18 jaar en wenst een frituur op te starten, hetzij als ambulante handelaar of als friturist in een vast pand.
  • Of je werkt reeds in een frituurzaak.

Voorkennis

Voor deze opleiding is er geen specifieke voorkennis vereist.

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

  • Warenkennis en grondstoffen
  • Inrichting en infrastructuur
  • Hygiëne en veiligheid
  • Praktijk
frietjes-1-4_2011-668.jpg

Programma

Warenkennis en grondstoffen

  • De aardappel
  • Oliën en vetten  
  • Bijproducten en sausen

Inrichting en infrastructuur

  • Uitrusting
  • Inrichtng

Toegepaste bedrijfskennis van de frituur

  • Wetgeving
  • BTW-reglementering
  • Kostprijs

Hygiëne en veiligheid

  • Hygiënegids voor de frituren
  • Brandveiligheid
  • EHBO

Praktijk

  • Veiligheid : praktijk brandveiligheid en brandpreventie
  • Praktijk frieten en bijproducten

Bedrijfsbezoeken en beurzen

  • Horeca Expo Gent: de dag van de friturist
  • Een bedrijf waar frituurartikelen worden vervaardigd
Begindatum Lesdata
02/10/2018 Bekijk lesdata

Locatie

  • Syntra West Kortrijk
  • Doorniksesteenweg 220
  • 8500 Kortrijk
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be