#120384
#Opleiding #Grafisch-audiovisueel

Introductie tot muziekproducer - workshop

Omschrijving

In deze introductieworkshop leren deelnemers op een leuke manier de verschillende mogelijkheden kennen om muziek op te nemen en te creëren met de computer. Je krijgt een overzicht van de diverse hard- en software die je kunt gebruiken en wordt wegwijs gemaakt in de fascinerende wereld van audio en MIDI.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze cursus is voor audiovisuele- en multimediaprofessionals die interesse hebben in het opnemen en producen van muziek.

Voorkennis

Geen voorkennis vereist.

Methodologie

De cursus wordt klassikaal gegeven in groepen van maximum 5 personen. Je kunt dus rekenen op maximale persoonlijke aandacht. Na de theoretische uitleg werk je aan praktijkoefeningen. Je ontvangt ook lesmateriaal als ondersteuning van de praktijklessen. De hierboven genoemde informatie betreft het open cursusaanbod.

OP ZOEK NAAR EEN PRIKKELENDE MAATTRAINING OF BEGELEIDING?

Om uw persoonlijke of bedrijfsgebonden groeiambities waar te maken kan u op ons vertrouwen. Wat uw uitdaging ook is, vinden binnen ons ruime netwerk van ervaren vakspecialisten en -trainers beslist de mensen met wie u uw doelstellingen kan bereiken. Vertrekkend vanuit uw behoeften, visie en strategie ontwikkelen wij een oplossing volledig afgestemd op uw noden en wensen. Onze hands-on aanpak zorgt ervoor dat u praktische en bruikbare oplossingen hebt die onmiddellijk toepasbaar zijn.

Bovendien bepaalt u ook mee de best geschikte organisatievorm qua locatie, tijdstip en duur. De opleidingen en begeleidingen kunnen worden georganiseerd in uw bedrijf, op één van onze campussen of op een andere locatie naar uw keuze. Ook na uw opleiding of begeleiding wordt u nog verder ondersteund. Verbeteringen en veranderingen vragen immers continue aandacht. Dit zorgt er dan ook voor dat u volgens de juiste stappen verderop kan en uw investering blijft renderen. Bovendien kan u als zelfstandige of onderneming gebruik maken van 40% korting via de KMO-portefeuille.

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

Cursisten leren met een zeer beperkt budget een goede homestudio uit te bouwen en maken kennis met de belangrijkste aandachtspunten voor het gebruik van randapparatuur (microfoons, inferfaces, monitors,...).

2012-384-1-Afbeelding-1-groot.jpg

Programma

  • Benodigdheden om van start te gaan
  • Interfaces: types, voordelen en nadelen
  • Microfoons: soorten, kenmerken
  • Midi-keyboards: types, voordelen en nadelen
  • Controllers: waar op letten bij aankoop
  • Studiomonitors: types, voor en nadelen
  • Koptelefoons: specifieke kenmerken
  • Software: verschillen, voor en nadelen
  • Korte voorstelling en experimenteermoment

Deze opleiding wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met muziekcentrum Musicasa.