#100513
#Opleiding #Financieel Beleid
NIEUW

Beheer van financiële risico's in uw bedrijf

Introductie

De recente financiële crisis zorgde voor meer dan de nodige kopzorgen bij bedrijven. Plots werden besparingen, cutbacks, herstructureringen dringender dan ooit om een voldoende antwoord te kunnen bieden.

Daar waar een groot jaar geleden niet veel bedrijven de crisis hadden voorzien, zijn nu heel wat financiële specialisten ervan overtuigd dat een continuë analyse van de ruimere financiële en economische context een rol speelt in het nemen van structurele beslissingen.

Was het mogelijk om de economische toestand beter in te schatten? Wellicht wel. Daarom is het van belang om nu de nodige conclusies te durven trekken en te kijken hoe financiële risico's beter kunnen beheerd worden.

Een perfecte oplossing bestaat niet, maar het inschatten van ruimere economische indicatoren kan wel een belangrijk stap zijn. Ook kan een aantal "what if"- modellen met veranderende parameters, zoals wijzigend aantal bestellingen, schuldgraad etc., een heel ander scenario uittekenen voor een bedrijf.

Omschrijving

Tijdens dit seminarie worden een aantal van deze elementen besproken. Zowel vanuit de bankwereld als de bedrijfswereld wordt samen met u gekeken wat de mogelijkheden zijn om financiële risico's beter te beheren.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Dit seminarie richt zich naar bedrijfsleiders, financieel directeurs, financieel verantwoordelijken en kaderleden.

Methodologie

Dit seminarie bestaat uit een panelgesprek met mogelijkheid om als deelnemer uw vragen en ervaringen ook mee te geven.

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

Door de aangereikte stellingen en de daaropvolgende duidingen zal u een breder beeld hebben op de mogelijkheden om financiële risico's in uw bedrijf beter in te schatten en te beheren.

Programma

Het panelgesprek zal gevoerd worden rond een aantal stellingen, zoals:

  • Te veel aandacht voor interne meetpunten in een bedrijf zorgden dat de crisis te laat "gezien" werd. Wat is het belang van omgevingsfactoren?
  • Hoe kunnen aspecten als concurrentie opvolging of het meten van de evolutie in koopgedrag mee helpen het economisch effect op het bedrijf te analyseren?
  • Welke structurele parameters of beslissingen zijn nodig om gewapend te zijn tegen een dergelijke crisis?
  • ...

Het panel bestaat uit meerdere sprekers vanuit de banksector, de bedrijfswereld en bedrijfsconsultancy, die vanuit hun expertise zowel praktijkgetuigenis voorzien als meedenken over de mogelijkheden voor bedrijven inzake het beter voorzien van mogelijke financiële risico's.