#180554
#Opleiding #Dierenzorg

Naar een gelukkig samenleven van kat en kat of kat en hond NIEUW

Samenleving van katten met katten en katten met honden

Introductie

Katten zijn solitaire jagers maar zijn toch sociaal en kunnen onder bepaalde omstandigheden samenleven met andere katten en / of honden. Wat ik vaak hoor en zie is dat deze dieren zomaar van het ene op het andere moment bij elkaar gezet worden om het "zelf onderling maar uit te zoeken", met heel veel stress en mogelijk blijvende problemen tot gevolg. Dit kan vermeden worden door hen op een diervriendelijke manier aan elkeaar voor te stellen. Dat leer je in deze vier cursusavonden.

Omschrijving

Het doel is mensen inzicht bij te brengen hoe je best een kat/hond voorstelt aan de reeds inwonende kat en/of hond en omgekeerd.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Iedereen die samenleeft met een kat of hond en die er een kat of hond bij wil plaatsen.

Of diegenen die mensen daarin willen kunnen begeleiden om dit tot een goed einde te brengen.

Voorkennis

Geen.

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

Men heeft een aantal stappenplannen op zak om de introductie vlot te laten verlopen en om de dieren te voorzien in al hun noodzakelijke basisbehoeften opdat het welzijn van alle dieren verzekerd zou zijn.

Programma

A. Basis kattengedrag - waarop te letten bij een introductie

B. Basis hondengedrag - waarop te letten bij een introductie

C. Stappenplan introductie kat - kat

C. Stappenplan introductie kat - hond

C. Cases

Lesmethodologie:

We starten met een basis over katten- en hondengredrag toegepast op de doelstelling, namelijk de dieren aan elkaar voor te stellen. Er wordt dieper ingegaan hoe de woning katvriendelijk in te richten en hoe te voorzien in alle basisbehoeften van beide diersoorten. Wij nemen een kijkje naar een paar voorbeelden van introducties op basis waarvan wij gaan kijken wat goed zat en wat beter kon. Tot slot de praktische toepassing a.d.h.v. enkele cases.

Kristel Van Hoey

Zij startte haar eigen gedragspraktijk voor hond en kat na het behalen van het postgraduaat getuigschrift Toegepas Diergedrag. Bovendien behaalde ze haar getuigschrift tot Bloesemremedietherapeut te Nederland - Bloesemremedies Nederland bij Bran Zaalberg, dit als belangrijke aanvulling op haar gedragspraktijk.

Voor meer informatie: www.pet-consulting.be