#160145
#Opleiding #Commercieel

Offertes opvolgen: close the deal!

Offertes binnenhalen

Omschrijving

Opvolgen van offertes: laat niets liggen!

Het pro-actief opvolgen van offertes gebeurt in de praktijk te weinig. Nochtans liggen daarin veel kansen om een verkoop (alsnog) af te sluiten. Wie er op inspeelt, maximaliseert het rendement van alle inspanningen die vooraf in het verkoopproces gebeuren.

 U leert in deze training van 1 dag hoe u als commercieel medewerker de telefonische opvolging van offertes aanpakt. U leert op een interactieve manier de vaardigheden, de technieken en de attitude om de gesprekken voor te bereiden en te voeren.

Tijdens een individuele coachingsessie wordt gewerkt op basis van concrete offertes.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze training is bedoeld voor wie als commercieel binnen- of buitendienstmedewerker telefonisch offertes opvolgt.

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

  • U weet hoe een klantgerichte offerte is opgebouwd
  • U kan een offerte situeren in het totale verkoopproces
  • U kan tegenwerpingen en bezwaren pareren
  • U kan een gesprek afsluiten met de te nemen vervolgactie in gedachten

Programma

U leert in deze training van 1 dag + 1 individuele coachingsessie hoe u als commercieel medewerker de telefonische opvolging van offertes aanpakt. U leert op een interactieve manier de vaardigheden, de technieken en de attitude om de gesprekken voor te bereiden en te voeren.

In dag 1 wordt gewerkt aan de essentiële kennis, inzichten en attitude, worden de telefonische vaardigheden geoefend op eigen situaties, en worden de individuele leer- en actiepunten opgelijst.

Tijdens de  individuele coachingsessie worden de leer- en actiepunten geëvalueerd en bijgestuurd op basis van concrete offertes.

Datum Startuur Einduur
woensdag 21/11/2018 09:00 12:30
woensdag 21/11/2018 13:30 17:00
woensdag 28/11/2018 09:00 12:30

Data en prijzen onder voorbehoud van onverwachte wijzigingen.

Locatie

  • SBM Gent
  • Tramstraat 63
  • 9052 Zwijnaarde
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be

prijsinfo

2016-145-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Filip Locquet stond in de praktijk als sales professional, eerst als commercieel bediende, nadien als in-the-field verkoper & sales manager in sectoren zoals voeding, textiel, meubelen, industrie en bouw.

Als Training Manager bij Mercuri koppelde hij deze praktische bagage aan zijn passie voor het overbrengen van kennis. Hij was ook verantwoordelijk voor ontwikkeling & verkoop van sales trainingen.

Met Alpha-Consult traint hij commerciële medewerkers in operationele én leidinggevende functies, en ook niet-commerciële profielen (techniekers, service engineers,...) die in contact met klanten staan. De klemtoon ligt hierbij op het ontwikkelen van blijvende vaardigheden.