#150181
#Opleiding #Beauty en wellness

Sugar waxing: level 1


100% natuurlijk, kwalitatief en innovatief

Introductie

Suikerontharing biedt een professioneel en natuurlijk alternatief voor de klassieke ontharing met hars.   

Het ontharen met suiker of beter "sugarwaxing" vereist een specifieke behandelingsmethode.   Suikerontharing is een meerwaarde voor elk instituut dat voor kwaliteit en innovatie kiest. De Sugar Waxing trainingen worden door gediplomeerde waxingexperts gegeven die dagdagelijks in de praktijk staan en met veel liefde voor het vak hun kennis en knowhow doorgeven.

De opleidingen Sugarwaxing zijn opgedeeld in 3 niveaus:

  • Level 1: Basistraining
  • Level 2: Brazilian & gevoelige zones
  • Level 3: Waxing Expert (behalen certificaat)

Na het volgen van level 1, kan je vrijblijvend de vaardigheden verder opbouwen met level 2 en level 3.

Omschrijving

De training richt zich naar beginners die nog nooit met suiker gewerkt hebben.

Om een goede begeleiding te garanderen werken we in een kleine groep van maximum 8 personen. Je leert de basistechnieken aan zodat je thuis aan de slag kan. Na deze dag kan je volledige benen, armen, oksels, gelaat en bikini naast slip suikeren. De cursus duurt ongeveer 6 uur, inclusief 1 uur theorie.

Voor het praktijkgedeelte dient iedereen zelf een model mee te brengen. Je gaat direct met jouw model aan de slag zodat je voluit kan trainen onder begeleiding van onze gediplomeerde schoonheidsspecialiste.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze training richt zich naar iedereen die professionele ontharingen met suiker wilt aanbieden.

Voorkennis epilatie is een meerwaarde.

Maximaal 8 deelnemers worden toegelaten tot deze praktijkgerichte training.

Bijkomende info

Sugar waxing biedt vele voordelen t.o.v. de klassieke ontharingsmethodes met hars:

100% Natuurlijke producten

Ze bevatten water, glucose, fructose, tapioca en/of citroen. Sommige suikerpasta's bevatten geen citroen en zijn dan geschikt voor zeer gevoelige huidtypes. Suiker is een natuurlijk bewaarmiddel. Er zitten geen chemische producten in verwerkt, waardoor de kans op allergische reacties minimaal is. Dit speelt bovendien in op eerdere trend en vraag om meer biologische producten te gebruiken binnen de Beauty industrie.

Geen kans op verbranding

Bij suikerontharing is er geen kans op verbranding van de huid indien je de gebruiksaanwijzing correct volgt. In tegenstelling tot hars is de temperatuur van de suikerpasta veel kouder. De suikerpasta's worden gebruikt op lichaamstemperatuur. Veilig voor elke zone van de huid. Ook op spataders, kleine gesprongen haarvaatjes of spinnenkopjes (spider naevi) kan dit geen kwaad omdat de temperatuur zo laag ligt. Er zijn dus weinig contra-indicaties.

Bij klassieke hars is de kans op verbranding groot met littekens tot gevolg. Bij langdurig gebruik van hars rond de mond of wenkbrauwen is de kans groot dat het onderhuidse bindweefsel scheurt, waardoor de rimpeltjes sneller zichtbaar zijn. Hoe kouder het product om te ontharen, hoe comfortabeler voor de klant. Bij een warm product is de kans op roodheid of irritatie altijd groter.

Gemakkelijk te verwijderen

Suikerpasta is gemakkelijk te verwijderen omdat het water oplosbaar is. De klant zal niet het onaangename plakkerige gevoel hebben. Doordat de suiker oplost in water heb je geen chemische producten nodig om de restjes te verwijderen. Dus minder geknoei op je handdoeken, op je materiaal of op de grond. Je linnengoed kan gewoon de wasmachine in. Bij hars worden chemische oplosmiddelen gebruikt om de hars te verwijderen en dat irriteert de huid vaak.

Minder pijnlijk

Het ontharen met ROYX PRO suikerpasta is veel minder pijnlijk dan ontharen met de traditionele hars. Dit is een sterk argument om te vertellen tegen je klant. Doordat bij suikerontharing de haartjes worden verwijderd met de haargroeirichting irriteren we het haarzakje waarin de pijnreceptoren zitten niet. De tweede factor die verantwoordelijk is voor de pijn tijdens het ontharen is irritatie van receptoren die net onder de huid gelegen zijn.

Suikerpasta kleeft echter niet aan levende huidcellen. De hechting van klassieke hars aan levende huidcellen beschadigt de epidermis aanzienlijk wat de pijn veroorzaakt. Bij suikerontharing wordt deze pijnfactor voor een groot stuk geëlimineerd. Eerst wordt de suikerpasta in de haarfollikel gemasseerd en zo voorbereid op de verwijdering.

Hygiënischer

De suikerpasta is antiallergisch en niet comedogeen zodat de talgklieren niet verstoppen. Door de hoge concentratie suiker krijgen bacteriën geen kans. Suiker is door zijn osmotische werking een natuurlijk bewaarmiddel. Het zorgt voor vernietiging van de bacteriën en maakt het kiemen of groeien ervan onmogelijk.

In de oorlog werd suiker gebruikt om wonden te genezen en infecties te voorkomen. Voor de behandeling gebruiken we steeds een specifieke gel die 99,9% van de bacteriën doodt. We nemen ook voor elke klant nieuwe suikerpasta met een handschoen. Bij de traditionele hars gebruiken we vaak dezelfde spatel op verschillende personen.

Breekt de haartjes niet af

Het grootste probleem met de traditionele hars is het snel teruggroeien van grote hoeveelheden haar, doordat de haren snel afbreken (tot 30% van de haartjes breken af aan de basis, waardoor er stoppels achterblijven). Dit komt door de samenstelling van de traditionele hars en doordat de haren in de tegenovergestelde richting worden verwijderd. Met de traditionele hars wordt het haar stijf (dus breekbaar en delicaat). Denk maar aan filmhars, dan verstijft het haartje helemaal.

Na de krachtige verwijdering met een strip breken de haartjes af aan de wortel, waardoor er een stoppel achterblijft. In tegenstelling tot hars wordt suikerpasta niet hard tijdens het ontharen. De suikerpasta vloeit rond het haar en maakt het haartje soepel. De suikerpasta heeft een aangename lichaamstemperatuur die zeer zacht aanvoelt. De homogene pasta sluit volledig rond de haarschacht en dringt gedeeltelijk de haarfollikel binnen. Het haartje blijft ook soepel en wordt verwijderd in de juiste natuurlijke groeirichting zodat de haartjes niet afbreken. Op die manier kan het haarfollikelkanaal niet beschadigd worden en veroorzaakt het geen negatieve veranderingen in de matrix van het haartje. Het haartje wordt op die manier uit de huid "getrokken" en niet uit de huid "gerukt". Het haarfollikelkanaal wordt niet aangetast zodat nieuwe haartjes niet ingroeien.

De epilatie gebeurt op een volledige en zachte manier.

De klant voelt daarom ook weinig pijn.

Methodologie

Voor beide sessies is een model vereist (met beharing).

Op het einde van de training krijg je het startpakket mee. Hierin zit alles wat je nodig hebt om thuis onmiddellijk aan de slag te gaan en heeft een waarde van 340 euro.

suiker-sugar-ontharen-wax-braz-1-1_2015-181.jpg
suiker-sugar-ontharen-wax-braz-1-2_2015-181.jpg

Programma

Sessie 1:

  • Theorie (1u)
  • Praktijk (2u)

Sessie 2:

  • Praktijk (3u)

Prijsinfo

Op het einde van de training krijg je dit startpakket mee. Hierin zit alles wat je nodig hebt om thuis onmiddellijk aan de slag te gaan en heeft een waarde van 340 euro.