Speciale technieken in de voetzorg


Onderscheid jezelf met de nieuwste technieken binnen de voetzorg en kom maximaal tegemoet aan de noden van de zorgvrager.
#220149
#Opleiding #Beauty en wellness

Introductie

Het traject Speciale technieken in de voetzorg bestaat uit onderstaande modules. Deze modules kunnen ook afzonderlijk gevolgd worden.

  • Nagelregulatie - 14 sessies (klik hier om deze module apart te volgen)
  • Orthoplastie - 12 sessies (klik hier om deze module apart te volgen)
  • Casuïstieken en inoefenlessen - 7 sessies

Ben je reeds voetverzorger of werk je in de voetzorg, maar wens je jezelf bij te scholen in bepaalde speciale technieken? Wens je een opfrissing van eerder aangeleerde technieken? Wil je een update van nieuwe technieken binnen de voetzorg? Dan is dit volledig en uitgebreid traject iets voor jou!

Omschrijving

Tijdens de module 'orthoplastie' maak je kennis met de oorzaken van overdruk en wrijving. Je krijgt een theoretische basis waarin je kennis maakt met de orthopedische aandoeningen van de voet en de gevolgen hiervan ter hoogte van de voethuid en nagel.

In functie van de geziene problematieken, ga je vervolgens van start met de praktijk. Je maakt kennis met de verschillende soorten siliconematerialen en gaat er mee aan de slag. Je leert hoe je een op maat gemaakte silicone orthese maakt met zowel pasta- als vloeibare silicone.

In de module 'nagelregulatie' ga je dieper in op nagelaandoeningen. Je krijgt een theoretische basis waarin je kennis maakt met de nagelaandoeningen, traumanagels, ingroeiende nagels, ... Daarnaast ga je verder in op de gevolgen die voorgaande aandoeningen kunnen hebben op de huid rond de nagel.

In functie van de geziene problematieken, ga je vervolgens van start in de praktijk. Je maakt kennis met verschillende soorten beugels, nagelprothesen en kunstnagelproducten en wordt een professional binnen de 'orthonyxie en onychoplastie'. Je leert hoe je een Ring van Ross Fräser plooit, hoe je een stootnagel behandelt met een nagelaanbouw, hoe je een passieve brug met composiet plaatst, ...

Doorheen deze opleiding worden 7 extra sessies voorzien waarbij je kunt oefenen op een model. Tijdens deze sessies worden bepaalde praktijksituaties nagebootst alsook worden verschillende casuïstieken uitgewerkt en behandeld.

Dankzij deze training wordt jij een pro in het uitvoeren van alle nieuwe technieken binnen de voetverzorging. Je onderscheidt jezelf van de doorsnee voetverzorger en kan hierdoor volledig tegemoet komen aan de noden van de zorgvrager.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding richt zich tot voetzorgverleners met enige ervaring in de sector.

Voorkennis

Je dient ervaring te hebben in het herkennen en behandelen van huid- en nagelaandoeningen ter hoogte van de voet.

Toelatingsvoorwaarden

  • Je behaalde reeds een getuigschrift/diploma van Gespecialiseerd Voetverzorger binnen Syntra
  • Je studeerde af als voetverzorger bij een andere opleider en kan de nodige behaalde competenties aantonen door middel van diploma’s, behaalde leerdoelen,... (wens je hier meer info over contacteer dan stien.vandermeiren@syntrawest.be)
Begindatum Lesdata
20/09/2022 Bekijk lesdata

Locatie

  • Syntra West Brugge
  • Spoorwegstraat 14
  • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • Sofie@syntrawest.be

Getuigschrift

Na het succesvol voltooien van deze opleiding ontvang je een modulecertificaat uitgereikt door de Vlaamse Gemeenschap.

Cursusmateriaal

Syntra West is een duurzame onderneming. Cursusmateriaal, opdrachten, werkbundels, … worden digitaal ter beschikking gesteld op ons cursistenplatform.

Grondstoffen

Het gebruik van grondstoffen (verbandmateriaal, beugels, kunstnagelproducten, silicone, ...) zit inbegrepen in het inschrijvingsgeld.