Run je salon: marketing & verkoop


Zet jouw salon op de kaart!
#190290
#Opleiding #Beauty en wellness

Omschrijving

Je bent van plan binnenkort je eigen salon op te starten of je bent al gestart en wil graag jouw salon nog meer op de kaart zetten? Dankzij deze opleiding marketing en verkoop specifiek gericht op salons, kan je jouw salon een boost/vliegende start geven.

Deze opleiding bevat 4 luiken:

 • Online marketing: website, facebookpagina, instagram, nieuwsbrief: het zijn allemaal tools om jouw zaak meer bekendheid te geven. Tijdens dit luik, worden de mogelijkheden besproken met zijn voor- en nadelen. Een goeie mix van online marketing kan een verschil betekenen!
 • Salonbeleving: waarom komen klanten naar jouw salon en vooral hoe zorg je ervoor dat ze blijven terugkomen?
 • Verkoop: een salon runnen is meer dan behandelingen uitvoeren alleen, wanneer je je klant goed adviseert, kan je extra inkomsten verdienen via verkoop van producten of extra behandelingen. Daarnaast leer je ook hoe je moet omgaan met eventuele klachten en een goeie relatie kan opbouwen met je klanten.
 • Coaching: tijdens dit onderdeel, ga je zelf aan de slag om een marketing- en verkoopsplan te ontwikkelen of op punt te stellen van jouw salon. Coach Vicky staat je bij en geeft tips!

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding richt zich tot professionals die actief zijn in de sector.

Methodologie

Max. 10 cursisten worden toegelaten!

Programma

 • Online opvallen met je zaak

Is Social Media niets voor jou omdat je niet weet wat je moet plaatsen en omdat het teveel tijd kost? Wil jij jouw website verbeteren en die hoger krijgen in google? Wil jij graag mooie nieuwsbrieven sturen naar jouw klanten? Dan is de workshop Online opvallen met jouw zaak écht iets voor jou!

Na de interactieve workshop “Online opvallen met jouw zaak “ben je zelf in staat je doelgroep op een goede manier te bereiken via jouw website, sociale media en nieuwsbrieven.

Je krijgt tools die je ook na de workshop kan gebruiken om jouw online aanwezigheid verder uit te bouwen.

Iedere deelnemer brengt z’n eigen laptop mee zodat de tips direct in de praktijk toegepast kunnen worden. Ohja, het is helemaal niet erg als je “niets van computers kent”, de docente helpt jou daar wel doorheen ?.

 • Een betere salonbeleving

De klant van vandaag is steeds op zoek naar beleving toegevoegde waarde. Maar wat is nu dé reden dat je klant naar je salon komt ? En vooral: Hoe kan je de klant het gevoel geven dat hij of zij vaker wil terugkomen?

Tijdens de workshop Een betere salonbeleving leer je hoe je je salon zo kan inrichten dat alle zintuigen van de klant geprikkeld worden. Je leert hoe de ideale productkast er uit ziet en wat de ideale inrichting is. Kortom hoe je de beleving voor de klant in je salon intenser kan maken zodat die sneller over jou gaat praten (mond-tot-mond reclame) en terugkomen.

 • Verkoop stimuleren in het salon

Het verkopen van producten en dure behandelingen lijkt niet gemakkelijk. Bij het woordje verkoop denken veel beauty- en lifestyle ondernemers aan het “aansmeren” van producten en de klanten overhalen om iets te kopen.

Niets is minder waar, verkoop draait rond het adviseren van de klant, je brengt als het ware de behoefte van de klant in kaart. En je maakt gebruik van jouw expertise om producten aan te bevelen.

Tijdens deze actieve workshop krijg je tips en tricks mee om de verkoop in jouw salon te stimuleren. Theorie en praktijk wisselen daarbij elkaar af.

Kortom, na deze workshop weet je hoe je meer uit jouw bestaande klanten kan halen zonder die af te schrikken. Op die manier kan je dus jouw omzet een duidelijke boost geven!

Breng voor deze opleiding een aantal producten mee waar je mee aan de slag kan.

 • Coaching

Na al deze tips en trics ga je nu zelf aan de slag onder begeleiding van docente Vicky om voor jouw salon een marketing- en verkoopsplan op te stellen.

Lesdata

Datum Startuur Einduur
dinsdag 15/02/2022 09:00 12:00
dinsdag 15/02/2022 13:00 16:00
dinsdag 22/02/2022 09:00 12:00
dinsdag 22/02/2022 13:00 16:00

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

 • Syntra West Brugge
 • Spoorwegstraat 14
 • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

 • T: 078/353 653
 • Sofie@syntrawest.be