#111423
#Opleiding #Beauty en wellness
#Opleiding #Beauty en wellness

Kunstnagelstyliste - voltijdse dagopleiding


Professioneel allround kunstnagelstyliste

Introductie

Verzorgde handen en nagels geven een indruk van klasse en stijl. Broze nagels, gekloven of afgebeten nagels vragen een speciale behandeling. Bij Syntra West word je opgeleid tot professioneel allround kunstnagelstyliste: naast de basistechnieken van de hand- en nagelverzorging, leer je alle specifieke technieken zoals soak-off, gel, acryl en nagelbedverlenging kennen en toepassen. Je speelt met design en kleur bij de artistieke uitwerking van de nagels op maat van de klant en je leert met een professionele en commerciële flair om te gaan met je klanten!

Omschrijving

Duur: De opleiding duurt 0,5 jaar.

Najaar: Start in september, eindexamen in januari.

Voorjaar: start in februari, eindexamen in juni.
Door de opbouw van deze voltijdse opleiding behoud je het statuut van student en je ouders het recht op het groeipakket (vroegere kinderbijslag) gedurende de ganse opleiding.
Lesmomenten: vallen op weekdagen, telkens van 8u30-12u en van 13u-16u30.

In de prijs zijn inbegrepen:

 • alle syllabi
 • alle werkmaterialen en grondstoffen ter waarde van 750 euro.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deelnemende cursisten moeten minimum 18 jaar oud zijn of de leerplicht voldaan hebben.
Je kan het recht op het groeipakket (vroegere kinderbijslag) enkel behouden indien je het volledige programma volgt.

Jouw voordelen op een rij:

 • Officiele certificering door de Vlaamse overheid
 • Boeiende mix van theorie en praktijk
 • Behoud van het groeipakket (vroegere kinderbijslag)
 • Je blijft fiscaal ten laste van je ouders
 • Grote kans op onmiddellijke tewerkstelling

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis nodig.

Methodologie

Modellen:

Tijdens deze opleiding voorzie je zelf regelmatig modellen met natuurlijke nagels. Tijdens de eerste les van de module zal de docent hierover meer info geven.

nail-nails-manicure-beauty-acr-1-2_2011-1423.jpg
nail-nails-manicure-beauty-acr-1-1_2011-1423.jpg
nail-nails-manicure-beauty-acr-1-3_2011-1423.jpg

Programma

De volledige opleiding spreidt zich over 3 maand en bestaat uit onderstaande modules:

MANICURE - 28 u

Tijdens deze module leer je een hand- en nagelverzorging uitvoeren van A tot Z!
Alles begint met de perfecte voorbereiding: het klaarzetten van je werktafel en het desinfecteren van de producten en de handen. Vervolgens start je met de nagelverzorging: het verwijderen van velletjes aan de nagelboord, het vijlen van de nagels op de gewenste lengte en in de gewenste vorm, het lakken van de nagels en het voeden van de nagelriem met nagelolie. Als kers op de taart,  kan je je klanten verwennen met een uitgebreide en deugddoende hand- en onderarmmassage en/of een spa-manicure met parafinne.

SOAK-OFF (gelish) - 20u

Soak-off (in de volksmond ‘gelish’) is een product dat wordt aangebracht als nagellak, maar de stevigheid biedt van gel. Het product is makkelijk aan te brengen op de natuurlijke nagels en blijft ongeveer 3 à 4 weken mooi. Deze manicuretechniek biedt tal van nieuwe toepassingsmogelijkheden voor jouw salon.  
Soak-off betekent afweekbaar, het verwijderen van dit product is - zoals de naam reeds doet vermoeden - zeer eenvoudig en efficient.
De populariteit van soak-off is de laatste jaren enorm toegenomen. Deze opleiding is dan ook een must voor elke manicurist en nagelstylist!
In deze opleiding komen zowel toepassing van full color als french aan bod. Je leert ook hoe je een bijwerking doet.

ACRYLKUNSTNAGELS - 72u

Tijdens de module acrylkunstnagels ga je aan de slag met acryl. Deze materie heeft tal van voordelen, het is niet alleen de goedkoopste techniek om uit te voeren, ze heeft ook een natuurlijke look en feel en is zeer sterk. Je krijgt inzicht in het proces en uitleg omtrent de gebruikte producten. Je leert de nagels verlengen met tips en sjablonen, waarna je acrylkunstangels aanbrengt in full color of french. Je kan een bestaande set acrylnagels bijwerken. Tevens proef je van enkele basis nail art-toepassingen en krijg je een introductie freestechnieken om sneller en efficiënter te werken. Ten slotte leer je een kostprijsberekening maken en krijg je tips & trics hoe je deze service kan integreren in jouw zaak.

GELKUNSTNAGELS- 56u

Gelkunstnagels is de meest gevraagde kunstnageltoepassing vanwege de voordelen:

 • Ze zijn flexibel en kunnen ook toegepast worden op klanten met zwakke nagels.
 • Ze zijn geurloos en verkleuren niet.
 • Ze zijn altijd doorzichtig en geven een hoogglans.

Tijdens de module gelkunstnagels ga je aan de slag met gel: dit is een gelei-achtige substantie die je met een penseel op de natuurlijke nagel aanbrengt en die uithardt met behulp van een UV- of ledlamp. Je krijgt inzicht in het proces en uitleg omtrent de gebruikte producten. Je leert de nagels verlengen met tips en sjablonen, waarna je gel aanbrengt in full color of french. Je kan een bestaande set gelnagels bijwerken. Tevens proef je van enkele basis nail art-toepassingen en krijg je een introductie freestechnieken om sneller en efficiënter te werken. Ten slotte leer je een kostprijsberekening maken en krijg je tips & trics hoe je deze service kan integreren in jouw zaak.

EXTRA PRAKTIJK - 40u

Naast de praktijk in de bovenvermelde onderdelen, bevat deze opleiding 24 extra trainingsuren tijdens dewelke je jouw vaardigheden, onder begeleiding van onze docenten, verder kunt perfectioneren. Het beheersen van de technieken, zowel op het gebied van kwaliteit als op het gebied van tempo en efficiëntie, is immers van groot belang!

EXAMENS & EINDPROEF

De examens spreiden zich over de ganse opleiding. Na elke module vindt een tussentijdse evaluatie plaats om jouw evolutie af te toetsen aan de leerdoelstellingen.
Bovendien vindt op het einde van de opleiding de eindproef plaats.

De eindproef bestaat uit een digitaal portfolio waaraan je doorheen de hele opleiding werkt. In dit werk bespreek je waarom je voor dit beroep koos en hoe je toekomstige nagelstudio eruit zal zien (saloninrichting). Daarnaast werk je 8 cases uit met klantenfiches, foto’s voor en na en schrijf je een verslag van jouw leerproces en evolutie doorheen de opleiding.
Tijdens klassikale lessen eindwerkbegeleiding krijg je feedback en tips & trics van je docent omtrent jouw portfolio.
Tijdens de eindproef zal je dit portfolio verdedigen voor docent en een externe jurylid uit de sector.

Lesdata

Datum Startuur Einduur

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

 • Syntra West Brugge
 • Spoorwegstraat 14
 • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

 • T: 078/353 653
 • Sofie@syntrawest.be

Getuigschrift

Per module waarvoor je slaagt, ontvang je een modulecertificaat erkend door de Vlaamse Gemeenschap. Nadat je de volledige opleiding en eindproef met succes hebt afgerond, ontvang je een ondernemerschapsgetuigschrift of -diploma erkend door de Vlaamse Gemeenschap.

Grondstoffen

In het inschrijvingsgeld zit een kwalitatief individueel grondstoffenpakket inbegrepen dat je tijdens de les en thuis gebruikt om te oefenen.

Prijsinfo

In deze prijs zijn inbegrepen:

 • alle syllabi
 • werkmaterialen en grondstoffen ter waarde van 750 euro!

Lesdata

Datum Startuur Einduur

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

 • Syntra West Kortrijk
 • Doorniksesteenweg 220
 • 8500 Kortrijk
Bekijk op Google Maps

Contact

 • T: 078/353 653
 • Sofie@syntrawest.be

Getuigschrift

Per module waarvoor je slaagt, ontvang je een modulecertificaat erkend door de Vlaamse Gemeenschap. Nadat je de volledige opleiding en eindproef met succes hebt afgerond, ontvang je een ondernemerschapsgetuigschrift of -diploma erkend door de Vlaamse Gemeenschap.

Grondstoffen

In het inschrijvingsgeld zit een kwalitatief individueel grondstoffenpakket inbegrepen dat je tijdens de les en thuis gebruikt om te oefenen.

Prijsinfo

In deze prijs zijn inbegrepen:

 • alle syllabi
 • werkmaterialen en grondstoffen ter waarde van 750 euro!