Kunstnagelstylist - Voltijdse Dagopleiding


Creëer pareltjes en speel in op de huidige nageltrends. Volg hiervoor onze complete opleiding tot allround kunstnagelstylist!
#111423
#Opleiding #Beauty en wellness

Introductie

Wil jij op een periode van een half cursusjaar het beroep van allround nagelstyliste aanleren vanuit de praktijk? Dan is deze voltijdse dagopleiding de juiste keuze.

Dankzij talrijke klantendiensten, stage en de praktijkgerichte aanpak van onze docenten, die het reilen en zeilen kennen uit hun eigen studio, ben jij na deze opleiding klaar om van start te gaan als nagelstyliste of je eigen salon op te starten.

De lessen gaan door op werkdagen van 8u30 tot 12u en van 13u tot 16u30. Dit zijn minimum 20 lesuren (vijf lessen van vier lesuur) per week.

Omschrijving

Mooie en verzorgde nagels waren nog nooit zo belangrijk als de dag van vandaag. Als nagelstyliste leer jij niet alleen de natuurlijke nagels en huid verzorgen maar leer je ook hoe je kapotte, naar beneden groeiende, ingescheurde, ... nagels op een correcte manier behandelt. Je leert de natuurlijke nagel verlengen en verstevigen door middel van kunstnagelproducten. Daarbij speel je in op de huidige trends en speel je met kleur en design bij de artistieke afwerking van de nagels. Tijdens deze opleiding sta je ook stil hoe je de klant ontvangt en je werk op een commerciële en professionele manier aan de man brengt met digitale media.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

 • Je bent minimum 18 jaar of moet aan de leerplicht voldaan hebben.
 • Je wenst het statuut van student te behouden.
 • Je hebt nog recht op het groeipakket (kinderbijslag).
 • Je wenst het beroep op een zo kort mogelijke tijd te leren.

Voorkennis

 • Er is geen specifieke voorkennis vereist.
 • De lessen worden in het Nederlands gegeven. Een goeie kennis van het Nederlands is een must om deel te kunnen nemen.

Bijkomende info

Indien je het volledige programma van een voltijdse dagopleiding volgt kan je het recht op het groeipakket (kinderbijslag) behouden.

Wat zijn de voordelen?

 • Officiele certificering door de Vlaamse overheid
 • Boeiende mix van theorie en praktijk
 • Behoud van het groeipakket (vroegere kinderbijslag)
 • Je blijft fiscaal ten laste van je ouders
 • Grote kans op onmiddellijke tewerkstelling

Methodologie

 • Binnen deze opleiding worden 1 week (40u) stage ingebouwd voor de kerstvakantie. Stage biedt de toekomstige professional heel wat voordelen: je doet werkervaring op, oriënteert jezelf en je leert de aangeleerde technieken toepassen binnen een professionele context. Een stage-werkervaring staat bovendien mooi op jouw cv. Zeker wanneer je stagementor jouw attitudes en competenties via een referentie onderschrijft.
 • Doorheen de lessenreeks wordt er gebruik gemaakt van e-learning.
 • Doorheen de lessenreeks worden enkele opdrachten gemaakt om uit te voeren naast de geplande lesuren. De docent zal deze tijdens de lessenreeks concreet toelichten.
 • Er zal regelmatig gevraagd worden om bepaalde modellen mee te brengen, om de nodige technieken op te kunnen oefenen.
 • In het begin van de lessenreeks oefen je op elkaar. We vragen dan ook om voor de start van de module uw eigen nagels kunstnagelvrij te maken.
 • De examens spreiden zich over de volledige opleiding. Op het einde van de opleiding vindt de eindproef plaats: je verdedigt jouw eindwerk voor het vaste docententeam en een extern jurylid.
kunstnagels-1-2_2011-1423.jpg
kunstnagels-1-3_2011-1423.jpg
kunstnagels-1-1_2011-1423.jpg

Programma

De opleiding bestaat uit onderstaande modules:

MANICURE EN SOAK OFF - 36u (4u e-learning + 32u campusleren)

Via een digitaal leerpad maak je kennis met de anatomie en pathologie van de handen en nagels, de huidige hygiëneprincipes binnen de moderne nagelstudio, onthaal van klanten, ergonomie,... .


Op de campus leer je onder begeleiding een nagelverzorging uitvoeren van A tot Z! Tijdens de nagelverzorging vijlt men de nagels in de gewenste lengte en vorm en verwijdert men de velletjes langs de nagel. Vervolgens worden de nagels afgewerkt met soak-off gel. Dit is een product dat wordt aangebracht als nagellak, maar de stevigheid biedt van gel. Het product is makkelijk aan te brengen op de natuurlijke nagels en blijft ongeveer 3 à 4 weken mooi Als kers op de taart, kun je je klanten verwennen met een uitgebreide en deugddoende hand- en onderarmmassage en/of een spa-manicure met paraffine.

ACRYGELNAGELS - 40u

Acrygel is de nieuwste technologie binnen de kunstnagelstyling. Acrygel is een combinatie van gel en acryl. Het voelt lichter aan voor de klant, maar is ook duurzaam en sterk. Acrygel is daarom dan ook de beste module om te proeven van de kunstnagelwereld. Je leert kunstnagels plaatsten vanaf nul en leert verlengen met tips en sjablonen. Je maakt kennis met full color, french manicure en babyboom applicaties. Tot slot leer je de kunstnagels bijwerken op een manier waarbij de gezondheid van de natuurlijke nagel gewaarborgd wordt.

ACRYLKUNSTNAGELS - 40u

Tijdens de module acrylkunstnagels ga je aan de slag met acryl. Deze materie heeft tal van voordelen, het is niet alleen de goedkoopste techniek om uit te voeren, ze heeft ook een natuurlijke look en feel en is zeer sterk. Je krijgt inzicht in het proces en uitleg omtrent de gebruikte producten. Je leert de nagels verlengen met tips en sjablonen, waarna je acrylkunstangels aanbrengt in full color of french. Je kunt een bestaande set acrylnagels bijwerken. Tevens proef je van enkele basis nail art-toepassingen en krijg je een introductie freestechnieken om sneller en efficiënter te werken.

GELKUNSTNAGELS- 40u

Gelkunstnagels is de meest gevraagde kunstnageltoepassing vanwege de voordelen:

 • Ze zijn flexibel en kunnen ook toegepast worden op klanten met zwakke nagels.
 • Ze zijn geurloos en verkleuren niet.
 • Ze zijn altijd doorzichtig en geven een hoogglans.

 

Tijdens de module gelkunstnagels ga je aan de slag met gel: dit is een gelei-achtige substantie die je met een penseel op de natuurlijke nagel aanbrengt en die uithardt met behulp van een UV- of ledlamp. Je krijgt inzicht in het proces en uitleg omtrent de gebruikte producten. Je leert de nagels verlengen met tips en sjablonen, waarna je gel aanbrengt in full color of french. Je kunt een bestaande set gelnagels bijwerken. Tevens proef je van enkele basis nail art-toepassingen en krijg je een introductie freestechnieken om sneller en efficiënter te werken. Tot slot leer je een kostprijsberekening maken en krijg je tips & trics hoe je deze service kunt integreren in jouw zaak.

NAIL ART - 20u

SALON SHAPE TRAINING - 20u

KLANTENDIENST - 40u

EXAMENS & EINDPROEF

De examens spreiden zich over de ganse opleiding. Na elke module vindt een tussentijdse evaluatie plaats om jouw evolutie af te toetsen aan de leerdoelstellingen.
Bovendien vindt op het einde van de opleiding de eindproef plaats.

De eindproef bestaat uit een digitaal portfolio waaraan je doorheen de hele opleiding werkt. In dit werk bespreek je waarom je voor dit beroep koos en en hoe je toekomstige nagelstudio eruit zal zien (saloninrichting). Daarnaast werk je 8 cases uit met klantenfiches, foto’s voor en na en schrijf je een verslag van jouw leerproces en evolutie doorheen de opleiding.
Tijdens klassikale lessen eindwerkbegeleiding krijg je feedback en tips & trics van je docent omtrent jouw portfolio.
Tijdens de eindproef zal je dit portfolio verdedigen voor docent en een externe jurylid uit de sector.

Begindatum Lesdata
26/09/2022 Bekijk lesdata

Locatie

 • Syntra West Brugge
 • Spoorwegstraat 14
 • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

 • T: 078/353 653
 • Sofie@syntrawest.be

Getuigschrift

Per module waarvoor je slaagt, ontvang je een modulecertificaat erkend door de Vlaamse Gemeenschap. Nadat je de volledige opleiding en eindproef met succes hebt afgerond, ontvang je een ondernemerschapsgetuigschrift erkend door de Vlaamse Gemeenschap.

Cursusmateriaal

Syntra West is een duurzame onderneming. Cursusmateriaal, opdrachten, werkbundels, ... worden digitaal ter beschikking gesteld op ons online cursistenplatform.

Grondstoffen

Het inschrijvingsgeld bevat een dual wave lamp en grondstoffenpakket ter waarde van €850. Je dient niets extra aan te kopen om de opleiding te kunnen volgen.

Prijsinfo

Tijdens de opleiding leer je bepaalde technieken waarvoor klassikaal materiaal voorzien wordt. Wens je dit zelf aan te kopen om meteen te kunnen oefenen in de praktijk? Dan kun je onderstaande zaken nog extra aankopen tijdens de opleiding:

 • Freestoestel + freeskoppen (richtprijs €300)
 • Extra kleurtjes
 • Nail Art
2011-1423-1-OmschrijvingDocent-1.png

Freya Philips (Brugge):

Freya startte in 2009 als nagelstyliste, zij richtte dan ook haar zaak 'Hello Gorgeous' op. Freya volgt talloze bijscholingen in zowel binnen- als buitenland. Daarnaast certificeerde Freya zich als Master Educator voor Hand & Nail Harmony Gelish en ontpopte ze zich tot Abstract Ambassador en Educator. In haar zaak deelt ze haar jarenlange ervaring en verschaft ze menig nagelstylist van producten en uitleg.

Bekijk hier het werk van docente Freya Philips: https://www.instagram.com/hello_gorgeous_groothandel/

2011-1423-1-OmschrijvingDocent-2.jpg

Veerle Saelen (Brugge):

Veerle of QueenVNails is gepassioneerd door Beauty en Gezondheid. De beauty microbe zat bij haar al lang te kriebelen waardoor ze in 2020 afstudeerde als Allround Nagelstyliste en schoonheidsspecialiste. Naast haar passie in de schoonheidssector studeerde Veerle ook datzelfde jaar af als Bachelor in de diëtetiek en daarna besloot ze om de stap te wagen en naast haar job als diëtist te starten met haar eigen salon. Veerle biedt er allerlei behandelingen aan maar is gespecialiseerd is het plaatsen van kunstnagels. Veerle schoolt zich regelmatig bij en is momenteel actief als influencer binnen de kunstnagelwereld.

Bekijk hier het werk van docente Veerle Saelen: https://www.instagram.com/queenvnailsandbeauty/

2011-1423-1-OmschrijvingDocent-3.png

Femi Delrue (Kortrijk):

Femi startte reeds op haar 15de met het plaatsen van nagels. Ze volgde reeds in het secundair haar basisopleiding 'Kunstnagelstyling' en oefende al talloze sets in op deze jonge leeftijd. Femi zag de wereld van de kunstnagelstyling snel veranderen en groeien en schoolde zich bij via verschillende perfectietrainingen bij o.a. Nail Revolutions, Olesya Anasenko,... Reeds enkele jaren is Femi actief in haar eigen nagelstudio 'Feminelle'. Vanaf 2022 is Femi ook actief als Abstract Influencer, maar haar ruime ervaring zorgt ervoor dat zij over een uitgebreide productkennis van verschillende merken beschikt. Femi specialiseert zich vooral in Russian Manicures, Natural Nail Treatments, Special Shapes en Quick & Easy Nail Art maar is van alle markten thuis.

Bekijk hier het werk van docente Femi Delrue: https://www.instagram.com/feminellebyfemi__/

2011-1423-1-OmschrijvingDocent-4.png

Irini De Clippeleire (Kortrijk & Brugge):

Irini startte een tiental jaar geleden als nagelstyliste en richtte haar zaak Maison Belle'Li op. Binnen haar salon streefde ze naar perfectie op alle vlak (structuur, lakken, vijltechnieken, sjabloonapplicatie,...) waardoor ze talloze bijscholingen volgde bij gerenomeerde opleidingscentra in binnen- en buitenland. Irini certificeerde zich als Master Educator voor Hand & Nail Harmony Gelish en werd gebeten om haar passie door te geven aan nieuwe nagelstylistes. Irini geeft bij ons vooral perfectietrainingen en vijltechnieken voor special shapes.

Bekijk hier het werk van docente Irini De Clippeleire: https://www.instagram.com/maisonbelleli.be/

Docent aan het woord

De opleiding Work-life balance voor de werkende ouder doet er toe, want het gaat over het leven zelf.

Maaike

See you on