Freestechnieken in de voetverzorging


Maak de juiste keuze bij het gebruik van een frees
#050836
#Opleiding #Beauty en wellness

Introductie

De keuze aan frezen voor de pedicurebranche is zeer groot. Gemaakt van diverse materialen, onderscheiden ze zich in veelvoud aan soorten, maten en vormen. Ongeacht of men de nat- of droogtechniek hanteert, is het gebruik van een bepaald soort frees gebaseerd op een persoonlijke voorkeur. De vormen van frezen variëren. De meest bekende zijn de peervorm, bolvorm, de cilinder, fissuur en trepaan. Ze zijn kort, lang, dik, dun, stomp of spits. Alle frezen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen van grofheid.

Bekende frezen zijn: robijn, amaril, diamant, en RVS.

Veel gebruikte frezen zijn: diatwister, onyclean, etc. De keuze voor een bepaalde frees is afhankelijk van de constitutie van en werkzaamheden aan de te behandelen huid of nagel.

Tijdens de eerste sessie maakt docente Joukje Westerweele de Jong je wegwijs in de soorten frezen. Hierbij wordt het praktische aspect nooit uit het oog verloren, en leer je welke frees aangeraden wordt bij welke aandoening.  

Tijdens de praktijkles worden de frezen getoond en kun je hiermee zelf aan de slag! Voor de 2de les (praktijkles) is een model vereist.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

De opleiding is bestemd voor zelfstandige voetverzorgers die hun vakmanschap wensen te stimuleren en op hoog peil houden.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist op het gebied van frezen.

Bijkomende info

Deze opleiding geeft recht op 40 accreditatiepunten voor GVV-kwaliteitslabel (BVV).

Voor de 2de les (praktijkles) is een model vereist.

freestechniek-voetverzorging-1-1_2005-836.jpg
feestechniek-voetverzorging-1-2_2005-836.jpg

Opgelet: deze opleiding wordt georganiseerd door onze partner Skilliant. Het erkenningsnummer voor Skilliant is DV.O214464.

Mevrouw Joukje de Jong is zelfstandig pedicure en publiciste voor het vakblad Podopost. Zij geeft al jaren vervolmakingscursussen bij Syntra West en geeft altijd de nieuwste technieken mee met haar cursisten.