Cranio-Sacrale relaxatie


Herbalanceer de energie!
#070597
#Opleiding #Beauty en wellness

Omschrijving

De Cranio Sacraal behandeling werkt met zachte aanrakingen aan de schedelbotten en het bekken met als voornaamste doel ontspanning te bekomen in het Craniosacraal en bindweefselsysteem. Dit heeft een direct effect op je zenuwstelsel alsook op de doorstroming van de energie in je hele lichaam. Deze vorm van aanraking is zeer deugdzaam bij diverse vormen van stress die zich tonen als hoofdpijn, migraine, stijve rugspieren, schouder- en nekspanningen, problemen met je organen, spijsvertering, menstruatie of overgangsklachten, ... Deze techniek is ook heel aanvullend bij diverse andere vormen van massage.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding richt zich tot professionals die actief zijn in de sector.

Voorkennis

De Cranio Sacraal cursus is open voor zij die reeds ervaring hebben met diverse vormen van lichaamswerk en massage.

Programma

In deze cursus leer je een basis protocol om alle schedelbotten en het bekken te behandelen. Tijdens de Cranio Sacraal sessie leer je door te verstillen diep te luisteren naar het craniale ritme over heel het lichaam, de beweging van de schedelbotten, naar de blokkades en spanningen. Met zachte aanrakingen breng je harmonie in het craniale ritme, de craniale botten, de fascia, de energie. Je ontdekt hoe het bindweefsel het verbindende element hierin is en maakt een reis doorheen het hele lichaam om zowel fysieke spanningen als emotioneel mentale patronen te ontladen. Het bindweefsel en de botten krijgen weer meer ruimte en beweeglijkheid, waardoor het lichaam de mogelijkheid krijgt zich weer te gaan herstellen. Je leert zodoende de zelfhelende krachten van de ontvanger uit te nodigen om terug evenwicht te brengen in het lichaam, spanningen, stress, emoties af te bouwen en de energiedoorstroming te bevorderen.

Deze basisbehandeling biedt ondersteuning bij diverse stress klachten die zich tonen als hoofdpijn,  migraine, stijve rugspieren, schouder- en nek spanningen, problemen met je organen, spijsvertering, menstruatie of overgangsklachten, ...

Het is een aanrader voor zij die hun fijngevoeligheid in hun behandelingen wensen te verhogen, om dieper in het lichaam en energie systeem te leren luisteren en aanwezig te zijn.

Door het uitwisselen van craniosacrale sessies tijdens de workshop wordt je eigen craniosacrale systeem gebalanceerd. Je ervaart meer rust, harmonie, je laat spanningen en stress los, het geeft een boost aan je zelfhelende kracht en algehele vitaliteit.

De Cranio sacraal behandelingen zijn een methode op zich, tegelijkertijd heel aanvullend bij andere vormen van lichaamswerk zoals shiatsu, Thai yoga massage, Ayurveda en andere massage vormen, ...

Opgelet: deze opleiding wordt georganiseerd door onze partner Skilliant. Het erkenningsnummer voor Skilliant is DV.O214464.

Lesdata

Datum Startuur Einduur
donderdag 20/04/2023 18:30 21:30
donderdag 27/04/2023 18:30 21:30
donderdag 04/05/2023 18:30 21:30
donderdag 11/05/2023 18:30 21:30
donderdag 25/05/2023 18:30 21:30
donderdag 01/06/2023 18:30 21:30
Kies eventueel een andere locatie of tijdstip

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

  • Syntra West Brugge
  • Spoorwegstraat 14
  • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • Sofie@syntrawest.be

Dominique Respens

Van oorsprong kinesiste, beoefent reeds 20 jaar actief Oosterse geneeswijzen, waaronder Chi Nei Tsang. Zij is oprichtster en hoofddocente van de Shiatsu Academie en erkend Universal Tao Instructor en Chi Nei Tsang docente.

Docent aan het woord

Onze online leermodules met e-coaching laten cursisten doelgerichter en op eigen tempo leren over mobiliteitsaspecten die constant in beweging zijn.

Hein

See you on