#040747
#Opleiding #Beauty en wellness

Ayurveda: massagetechnieken

Introductie

Het opleidingstraject Ayurveda wordt in een modulaire vorm aangeboden.

Beide modules kunnen los van elkaar gevolgd worden.

Module Ayurveda: inzichten in het leven: 15 lessen

Module Ayurveda: massagetechnieken: 15 lessen (deze module)

 

Omschrijving

Kerala massage op de mat (15 avonden, 45 uur)

Dit is zonder twijfel een van de oudste en meest volledige massages. Door het brede steunvlak van de mat waarop gemasseerd wordt voelt degene die ontvangt zich maximaal gedragen. Het  grote contactvlak van het lichaam met de mat verhoogt het lichaamsbewustzijn. Dit bewust worden van het lichaam is bijna het belangrijkste doel van de massage, het is een middel tot het bekomen van een goede spanningsverdeling over het volledige lichaam.  De angst om van de massagetafel te vallen, die bij sommige mensen aanwezig is, wordt volledig uitgeschakeld en er is dus een grotere overgave aan de massage.

Het werken op de grond verplicht de masseu(r)(se) om met de beweging en het ritme van het volledige lichaam te masseren en niet enkel met de arm en schouderspieren, wat resulteert in grote ritmische bewegingen met een vaste, stevige maar ontspannen hand.  Ook kunnen de klassieke buik- en ruglig op die manier verder uitgebreid worden tot een aantal andere posities waardoor de energie anders gaat stromen, spieren terzelfdertijd gerokken en gemasseerd kunnen worden, het lichaamsbewustzijn in een houding verbeterd kan worden.

De structuur van de massage zelf is zeer volledig en uitgebreid en komt terug in alle andere technieken waarbij olie op het lichaam aangebracht wordt. Deze structuur geeft je een kader om een volledige lichaamsbehandeling te laten variëren in tijd en intensiteit aangepast aan de noden van de ontvanger.

Tenslotte brengt het regelmatig uitoefenen van de techniek zowel voor de gever als de ontvanger meer energie, uithoudingsvermogen, lenigheid en kracht.

Omwille van al de hierboven opgesomde eigenschappen vormt deze techniek de basis en de start van onze opleiding. We nemen de tijd om deze techniek in al haar aspecten te integreren want het is de grond waarop we verder zullen bouwen.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

De opleiding richt zich tot mensen die professioneel bezig zijn met massages, zoals beroepsbekwame masseur, sportverzorgers, schoonheidsspecialisten, kinesisten en mensen met een zelfstandige massagepraktijk.

Bijkomende info

Deze massagevorm wordt beoefend op futons / matten uitgevoerd.

ayurveda-1-4_2004-747.jpg
ayurveda-1-1_2004-747.jpg

Programma

Kerala massage op de mat (15 avonden, 45 uur)

Jens Keygnaert kreeg van huis uit belangstelling voor voeding, yoga, aromatherapie en 'oudere' geneeswijzen mee. Na een klassieke opleiding kinesitherapie besloot hij daar dieper op in te gaan en volgde o.a. in Parijs opleidingen in Ayurveda, yoga, kerala-massage enz.