Aroma Zorg


Leer hoe je gebruik maakt van etherische oliën en de toepassingen ervan bij kwetsbare zorgvragers, mensen met dementie en in de palliatieve fase.
#220407
#Opleiding #Beauty en wellness

Introductie

Ga in jouw praktijk/zorginstelling aan de slag met aromazorg om zo jouw klanten of zorgvragers nog beter te kunnen ondersteunen met deze vorm van complementaire zorg.

Omschrijving

Aroma Zorg, afkomstig- uit de aromatherapie, gaat over het werken met waardevolle etherische oliën, en het veilig inzetten ervan als complementaire ondersteuning bij kwetsbare zorgvragers.

Je leert aan de hand van een intake specifieke massage- oliën en crèmes te bereiden, ook het inzetten van inhallatie, verstuiving, voetbaden en kompressen komt aan bod. Tijdens de lessen ervaar je alles zelf, en leer je ook hoe je deze kan toepassen in de praktijk.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

 • Professionelen in de zorg (palliatief, mantelzorg, RVT en WZC, ...)
 • Professionelen in de massage, beauty en wellness
 • Mantelzorgers
 • Aromatherapeuten, herboristen, kruidenverwerkers, ...

Voorkennis

Basiskennis van (zorg)massage is een voordeel.

etherischaroma-1-4_2022-407.jpg

Programma

Theorie:

 • Welke basisoliën en etherische olieën zijn geschikt bij zorgvragers?
 • Welke doses kunnen we veilig inzetten?
 • Interactie met medicatie

Praktijk:

 • Bereiden van massage olie en crème en de toepassingen hiervan binnen de zorgmassage, zoals bij contracturen, gewrichtspijn,...
 • Kompressen leren aanleggen en gebruiken binnen de massage en verzorging
 • Aanvulling naargelang vraag en noden van de cursist

Opgelet: deze opleiding wordt georganiseerd door onze partner Skilliant. Het erkenningsnummer voor Skilliant is DV.O214464.

Lesdata

Datum Startuur Einduur
donderdag 08/06/2023 09:00 12:00
donderdag 08/06/2023 13:00 16:00
donderdag 15/06/2023 09:00 12:00
donderdag 15/06/2023 13:00 16:00

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

 • Syntra West Brugge
 • Spoorwegstraat 14
 • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

 • T: 078/353 653
 • Sofie@syntrawest.be

Getuigschrift

Na het volgen van deze opleiding ontvang je een certificaat van deelname aan deze opleiding.

Cursusmateriaal

Syntra West is een duurzame onderneming. Cursusmateriaal, opdrachten, werkbundels, … worden digitaal ter beschikking gesteld op ons cursistenplatform.

Grondstoffen

Het gebruik van grondstoffen en de nodige materialen die je ontvangt ter waarde van €50 zijn inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Karina Goens:

In 2011 ging Karina van start in haar praktijk voor voetverzorging, zo kwam ze in contact met personen met uiteenlopende aandoeningen.

Vervolgens studeerde ze in 2015 af aan Hogeschool Vives als Wellnessconsulent Care & Vitality, daarna ging ze zich verder gaan specialiseren in het geven van massages en verzorgingen met bijzondere aandacht voor personen met kanker en chronische aandoeningen.

Ondertussen heeft ze door stages en het werken in zorginstellingen heel wat ervaring mogen opdoen zodat ze met haar expertise mensen met/na kanker en zorgvragers op een verantwoorde en veilige manier kan verzorgen en masseren.

Sinds juni 2022 is Karina afgestudeerd als Esthetisch Deskundige, hierdoor heeft ze heel wat nieuwe kennis omtrent de huid, oorzaken van huidproblemen en werkingsstoffen voor het verbeteren van de huid opgedaan.

In haar praktijk ondersteunt ze mensen bij en na kanker en zorgvragers met voetverzorging, gelaatsverzorging, massage en relaxatie.

Met deze verworven kennis geeft ze tijdens het lesgeven graag haar ervaringen door aan mensen met dezelfde passie.

Docent aan het woord

Door de samenvloeiing van theorie en praktijk kunnen deelnemers gerichter alle vakkennis verwerven om houten draagconstructies op te trekken.

Ronny

See you on