#060124
#Opleiding #Bakkerij en slagerij

Walking dinner

De organisatie van een wandelbuffet

Introductie

Het concept 'walking dinner' gaat over lekkere, verfijnde, luxegerechtjes die staand worden gegeten.

Bij voorkeur wordt deze belevenis gradueel opgebouwd, waarbij de gasten niet gebonden zijn aan één vaste plek, maar weliswaar, al gezellig keuvelend, vrij rondlopen.

Hierbij willen we jullie inspireren om frisse, haalbare en innovatieve gerechtjes aan te bieden aan jullie klanten.

Omschrijving

Het uitwerken van een culinair wandelbuffet vergt specifieke vakkennis,

  • Wat zijn de wensen van de klant?
  • Hoe stel je een banket op?
  • Hoeveel eten voorzie je per persoon?

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Horeca-uitbaters, chefs, traiteurs, slagers en hun medewerkers.

walkingdinner-1-1_2006-124.jpg
walkingdinner-1-2_2006-124.jpg

Programma

Een greep uit het aanbod:

Sessie 1: New Fingerfood

  • Verschillende hapjes, creatieve ideeën
  • Appetizers en starters
  • Opstelling en indeling van het banket
  • ...

Sessie 2: Dinner

  • Koude en warme gastronomische bereidingen
  • Dresseren op plateau
  • Werkprocessen vereenvoudigingen
  • Nieuwe technieken
  • ...
2006-124-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Peter Vancoillie:

  • Docent restauranthouder Syntra West
  • Chef hostellerie 't Gravenhof te Wijnendale